01 / 05 / 2024

tapu düzeltme davalarında görevli mahkeme

tapu düzeltme davalarında görevli mahkeme

Tapu kaydına yanlış yazılan bilgilerin düzeltilebilmesi için "tapu düzeltme davası"nın açılması gerekiyor. Peki, tapu düzeltme davası nasıl açılır? Tapu düzeltme davalarında görevli mahkeme hangi mahkemedir?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi?

Son zamanlarda mülk sahiplerinin fahiş kira zam talepleri kiracıları zor duruma düşürüyor. Peki kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi? İşte detaylar...

Kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte merak edilen tüm detaylar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Kira tespit davaları da zaman zaman bu anlaşmazlıklardan biri olabilir. Peki, kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte detaylar...

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Euro tekrar 29 TL'nin üzerinde! Döviz kurlarında yükseliş dur durak biliyor! Euro ne kadar ne kadar oldu?

Döviz kurlarında hereketlilik yeni haftanın başlaması ile yükselişe devam ediyor. Dolar bugün tarihi rekorunu kırarken, euro tekrar 29 liranın üzerinde işlem görüyor. Peki euro bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? 4 Ekim 2023 euro/TL kuru.

Bankalardaki döviz mevduatlarında şok artış! Bir haftada 20,4 milyar TL arttı!

Bankalardaki döviz mevduatlarında artış yaşandı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 25 Ağustos ile biten haftada 20,4 milyar TL artarak 13 trilyon 414,1 milyar TL’ye çıktı.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro/TL kaç lira? Döviz kurlarında son dakika!

23 Ağustos Çarşamba döviz kurlarında son dakika gelişmesi yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar/TL 27.21 TL seviyesi ile yükselişe geçerken euro/TL kurunun bugün ne kadar olduğu merak konusu. Euro ne kadar oldu? 23 Ağustos Çarşamba euro kaç lira? Döviz kurlarında son dakika.

Son Dakika tarih verildi: Kira davalarında zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor!

Adalet Bakanı Tunç, 1 Eylül'den itibaren kira davalarında zorunlu arabuluculuk döneminin başlayacağını söyledi. İşte Bakan Tunç'un konuya ilişkin açıklamaları...

İİB bu yılın ilk dört ayında ne kadar ihracat gerçekleştirdi?

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2023’ün ilk dört ayında bünyesinde yer alan 7 ihracatçı birliği ile yaklaşık 3 milyar 600 milyon dolarlık ihracat yaptı. İİB, 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 14,8 artış olduğunu paylaştı.

Bu deliller artık boşanma davalarında kullanılmayacak! Avukat tüm detayları ile bahsetti

Boşanma davalarında sunulan deliller tarafların haklı çıkması konusunda oldukça yardımcı unsurlar. Fakat boşanma avukatı olan isim boşanma davasında delil olarak kullanılmayacak şeylerden bahsetti. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

tapu düzeltme davalarında görevli mahkeme Haberi

tapu düzeltme davalarında görevli mahkeme

Tapu düzeltme davası nasıl açılır?

Tapu kaydına yanlış yazılan bilgilerin düzeltilebilmesi için "tapu düzeltme davası"nın açılması gerekiyor. ”T.C. YARGITAY 14.Hukuk Dairesi Esas: 2012/13155 Karar: 2012/13809  27.11.2012 tarihli kararı gereğince Taşınmazların, kadastro tespiti ya da tapuya tescili sırasında mülkiyet hakkı sahibinin adı, soyadı, baba adı gibi kimlik bilgilerinin kayda eksik ya da hatalı işlenmesi, kayıt düzeltme davalarının kaynağını oluşturur. Bu tür davalarda kimlik bilgileri düzeltilirken, taşınmaz malikinin değişmemesi, diğer bir anlatımla mülkiyet aktarımına neden olunmaması gerekiyor.


T.C. YARGITAY 14.Hukuk Dairesi Esas: 2012/10663 Karar: 2012/12211 30.10.2012 tarihli kararına göre ise 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun ilgili maddesine göre, çekişmesiz yargı işlerinde görevli mahkeme, aksine bir düzenleme bulunmadığı sürece sulh hukuk mahkemeleridir. Bu itibarla, çekişmesiz yargı işi olan tapu kayıtlarında kimlik bilgilerinin düzeltilmesi davalarına...