02 / 05 / 2024

tapu gecikme faizi

tapu gecikme faizi

Tapu harcının daha az ödenmesi için gerçek değeri beyan etmediğinizi düşünelim. Gerçek harcın tespitinden önce pişmanlık dilekçesi nasıl verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? İşte tapu harcı pişmanlık zammı hesaplama...

Araç sahipleri dikkat! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için son 2 hafta kaldı...

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde gecikme faizi olmaması için ilk taksitlerin, 31 Ocak 2024 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Buna göre, ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayında yapılacağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Milyonlarca tapu sahibine uyarı niteliğinde bir açıklama geldi: Gecikme durumunda cezalı ödeme yükümlülüğü

Türkiye'de milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren son derece önemli bir uyarıyı paylaşıldı. Bu uyarıya dikkat edilmediği takdirde, maddi açıdan zor bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Emlak vergisi ikinci taksit ödeme süresi sona erme tarihine dair resmi bir duyuru yayınlandı. 

Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları tek tek hesaplandı! İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak. Eğer politika faizi yüzde 32-35 bandına çıkarsa kredi kartı faizlerinin nasıl olacağı merak ediliyor. İşte İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Artık kredi kartı kullanmak isteyeceksiniz! Kredi kartı gecikme faizi arttı!

Merkez Bankası faiz kararının beklentilerin üzerinde açıklanması üzerine piyasalar hareketlendi. Karar sonrası kredi kartı, kredi kartı gecikme faizi de aylıkta yüzde 2,81’e, yıllıkta ise yüzde 40,1’e yükseldi.

Kredi ihtiyacı olanlar için son şans! Fırsatı kaçıran tefecilere düşer

Kredi ve kredi kartlarında aylık faiz oranı 2,89'a yükseltilirken gecikme faizi ise yüzde 2,13 olarak belirlendi. Kredi kartı kullananların faiz artışından nasıl etkileneceğini değerlendiren ekonomist Hayri Kozanoğlu, "Kredi çekenlerin yolu kapanacak" uyarısını yaptı. İşte tüm ayrıntılar...

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişilere gecikme faizi uygulanacak. İkinci taksit ödemeleri ise 30 Kasım'a kadar yapılabilecek. İşte detaylar...

Araç sahipleri dikkat! Hemen kontrol edin! Ödeme yapmayana ceza uygulanacak 

Temmuz ayı yaklaşıyor. Uzmanlar, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemeleri için araç sahiplerini uyarıyor. Çünkü artık hem gecikme faizi uygulanıyor hem de günü geçen ödemeler yüzünden araçlar bağlanabiliyor. İşte detaylar...

Milyonların gözü o haberdeydi! Cumhuriyet Tarihi'nin en kapsamlı teklifi Meclis'ten geçti

14 milyon vatandaşı ilgilendiren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda onay gördü. Buna göre ilgili bakanlıklar, alacaklara yapılandırma imkanı sunacak. Bu sayede faizler, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırılacak.

Dar gelirliye müjde! Borçlar siliniyor! Zaman tükeniyor başvuruları sakın kaçırmayın!

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremden dolayı Meclis çalışmalarına ara vermişti. Meclis'in yeniden açılması ile birlikte EYT, gecikme faizi, idari para cezaları, borç yapılandırmaları gibi pek çok konu görüşülüyor. İşte borçların silineceği tarih ve detaylar!

Tapu sahipleri bu habere dikkat! Yarın sona eriyor! Bunu yapmayan yandı! 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Tapu sahiplerini çok yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefler, geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödeyecek. 

Tapu sahipleri sakın kaçırmayın! 2 gün sonra sona eriyor! Yapmayana ceza var! 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son tarih 30 Kasım 2022 olarak açıklandı. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefler, geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödeyecek. İşte ayrıntılar.

Tapu sahipleri dikkat! 5 gün sonra sona erecek! Yapmayan yandı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor.

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Cezası var!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. Emlak vergisinden muaf olmayanlar eğer bu süre içerisinde ödeme yapmazsa, her ay için belli oranda gecikme zammına tabii olacak.

tapu gecikme faizi Haberi

tapu gecikme faizi

Tapu harcı pişmanlık zammı hesaplama!

Tapu harçları, hem alıcı hem de satıcıdan tahsil ediliyor. Gerçek değer üzerinden binde 20 oranında hesaplanan harç işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da tahsil olunabiliyor. 


Ayrıca tapuda yeni geçilen e-tahsilat uygulaması ile de tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.


Peki, tapu harcının daha az ödenmesi için gerçek değeri beyan etmediğinizi düşünelim. Gerçek harcın tespitinden önce pişmanlık dilekçesi nasıl verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar?


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile harç ödenen vergi dairesine başvurarak tapu harcının eksik ödendiğini geri kalan ücreti ödemek istendiği belirtilebiliyor.


Tapu değeri pişmanlık beyannamesi vergi oranlarına ilişkin...