05 / 05 / 2024

tapu geri alım hakkı

tapu geri alım hakkı

Geri alım hakkı sözleşmesi nedir? Geri alım hakkı sözleşmesi nasıl yapılır? Geri alım hakkı sözleşmesi konusu hakkında merak ettiğiniz detaylar haberimizin devamında yer alıyor..

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?

Dün duyurulan yeni kararların ardından, Borsa İstanbul’un en çok takip edilen şirketlerinden Sasa, azami fon tutarı 500 milyon TL olan hisse geri alım programı açıkladı.

Tapu sahiplerine son dakika sürprizi! Yıllardır ödenen o paralar şimdi geri alınıyor! Hemen bakın, kaçırmayın! 

Tapu sahiplerine büyük müjde geldi. Yıllardır ödenen o paralar şimdi geri alınıyor! Şimdi bakın, bu fırsatı kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

Geri alım garantili Lexus! Elektrikli Lexus ES 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Tüm dünyanın elektrikli araçlara yönelmeye başlamasının ardından büyük yarışa güçlü bir giriş yapan otomotiv devi Lexus’un ES serisi göz kamaştırıyor. "Geri Alım Garantisi" ile satılan her Lexus modeli, kullanımına ve yılına bağlı olarak, belli bir oran değerinde marka tarafından geri alınıyor.

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Son 5 yıl içinde tapu harcı ödeyenler dikkat! Fazladan ödenen tapu harcı geri alınabilir mi?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken ödenmesi gereken tapu harcı, kimi zaman fazla hesaplanarak kişilerin yüksek miktarlar ödemesine sebep olabiliyor. Peki, tapu harcını fazla ödeyenler ne yapacak? Bu ödeme geri alınabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Vefa hakkı (Geri alım) hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır?

Vefa hakkı olarak da bilinen geri alım hakkı, kişinin mecbur kalarak elden çıkardığı bir gayrimenkulü yeniden satı alabilme imkanını sağlayan uygulama olarak bilinmektedir. Peki, vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır? İşte vefa hakkı (Geri alım) hakkındaki detaylar…

Enka İnşaat'ın geri alım işlemi tamamlandı!

Enka İnşaat Yönetim Kurulu'nun geri alımlarla ilgili aldığı 7 Ağustos 2020 tarihli kararına istinaden yapılan alımlar tamamlandı.

Emlak Konut GYO'dan geri alım programı kararı!

Emlak Konut GYO, Geri Alım Programı'nın 25 Mart 2021 tarihinde süresinin sona erecek olması sebebiyle, gerekli görülen durumlarda uygulanmak üzere, şirketin geri alım programının, yapılacak ilk olağan genel kurulda tekrar ortaklarının onayına sunulmasına karar verildi. 

Dardanel borçlarından kurtuluyor, arazileri geri alıyor!

Uzun süredir mali sıkıntılarla boğuşan Dardanel, bankalarla borç sorununu çözerek gayrimenkullerine yeniden kavuşuyor. Şirket, KAP'ta  fabrika arazilerinin geri alımıyla ilgili açıklama yaptı.

Dardanel'den fabrika arazilerin geri alımı açıklaması!

Dardanel Önentaş, Çanakkale ve Edirne Enez'deki fabrika bina ve arazilerinin geri alımı ve ilgili protokol kapsamında tüm borçlarımızın kapatılması müzakerelerine ilgili kurumlar ile başlanmasına karar verdi.

tapu geri alım hakkı Haberi

tapu geri alım hakkı

Geri alım hakkı sözleşmesi


Geri alım yani vefa bir taşınmazın satışı esnasında veya sonradan düzenlenen sözleşme ile o taşınmazı aynı şartlarla geri alma hakkı olarka karşımıza çıkıyor.Bu hakkın satış esnasında tesis edilmesi durumunda, resmi senette vefa hakkına ilişkin hususların yer alması gerekiyor. Daha sonra tesis edilecekse ,bu takdirde noterde düzenlenen sözleşmenin tapu siciline ibrazı ile malikin talebi veya yetki verilmişse ,hak sahibinin talebi ile şerh edilebiliyor. 


Geri alım hakkının süresi de iştira hakkında olduğu gibi en çok 10 yıl süre ile tesis edilebiliyor. Geri alım hakkı ile yükümlü taşınmazın devri veya üzerinde ayni ve şahsi hak tesisi mümkün olabiliyor. Vefa hakkına istinaden taşınmaz geri alınırken verilecek bedel önceden belirleniyor. Belirlenen bunu bedele vefa yani geri alım bedeli deniyor.


Geri alım hakkının, malikin...