05 / 05 / 2024

tapu kanunu 2. madde

tapu kanunu 2. madde

Tasarruf yetkisinin belirlenmesi 2- Tüzel Kişiler Adına Yapılan İstemler Tüzel kişiler adına yapıları istemlerde, tüzel kişinin istenilen işlemi yapabileceğini ve temsilcilerini belirten kanunlarda yazılı mercilerden alınmış yetki belgesi aranır...

Tapu sahipleri aman dikkat! İşte GİB Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödeme tarihleri 2024! 

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri resmen başladı. Peki Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödeme tarihleri ne zaman? İşte milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren o tarihler...

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Tek evi olanlara müjde! Tek evi olan tapu sahipleri 2.953 Türk Lirası para iadesi alacak

81 il geneli kapsamında son dakika duyurusu yapıldı. Buna göre, teki evi olanlara müjde bu listede adı soyadı yazan vatandaşlar geriye dönük 5 senelik para iadesi alabilecekler. İşte haberin ayrıntıları...

3 ilde tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli de var!

İstanbul merkezli 3 şehirde gerçekleştirilen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 şüphelinin 3'ü tutuklandı. Bunlardan 2'sinin tapu müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

Tapu sahipleri sakın kaçırmayın! 2 gün sonra sona eriyor! Yapmayana ceza var! 

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son tarih 30 Kasım 2022 olarak açıklandı. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefler, geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödeyecek. İşte ayrıntılar.

10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı: Tapu harcı geliri şaşırttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde bu senenin 10 ayında toplamda 2 milyon 705 bin 175 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve bu satışlardan 31 milyar 374 milyon 314 bin 564 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul tapusunun 2 kişi üzerine olması halinde taşınmaza ait vergilerin nasıl ödeneceği merak ediliyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Cengiz Yıldırım Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31762 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Cengiz Yıldırım, Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü oldu.

Şile Tapu Müdürlüğü’ne 2. dalga rüşvet operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Şile Tapu Müdürlüğü'nde 2. dalga rüşvet operasyonu düzenlendi. 

Özak GYO Bodrum Akyarlar'dan arsa aldı!

Özak GYO Muğla İli Bodrum İlçesi Akyarlar Mahallesinde bulunan 345.492,18 metrekare alana sahip arsayı satın almaya karar verdi. Tapu deri 2 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirildi.

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze oluyor!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

Web-Tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız web-tapu uygulaması üzerinden 2 haftada 131 bin işlem yaptı. 30 bin tapu işlemi yaptık. Tapuya gelmeden vatandaşlarımız her türlü işlemi yapıyorlar." dedi.

tapu kanunu 2. madde Haberi

tapu kanunu 2. madde

Tapu Kanunu'nun 2. maddesine göre; "Hükmi şahısların, tapu işlerinde merkez ve şubelerinin bulundukları yerin en büyük mülkiye amirinden, nizamnamelerine göre, gayrimenkul tasarrufuna izinli olduklarına ve tescil işini yapacak temsilcinin yetkisine dair alınacak belgenin, verilmesi mecburidir. 

Ticaret şirketleri, bu belgeyi ticaret sicil memurundan alırlar." Resmi kuruluşlarca yapılan istemlerde, kuruluşların ve temsilcilerinin yetkileri olup olmadığı araştırılır. 

Tapu Kanunu'nun 1. maddesi gereğince; "Gayrimenkullerin tescilinde, o gayrimenkul devlete ait ise bulunduğu yerdeki en büyük mal memuru (mal müdürü veya defterdar) özel idareye ait ise vali, vakfa ait ise vakıf müdürü veya memuru, belediyeye ait ise belediye başkanı, köye ait ise muhtar ve özel kanunla kurulmuş diğer tüzel kişilere ait ise bunların kanuni temsilcileri yetkilidirler..." TASARRUF YETKİSİNİN BELİRLENMESİ Tasarruf yetkisi, taşınmazla ilgili işlem yapabilme yetkisidir. Taşınmazı...