17 / 05 / 2024

tapu MEGSİS uygulaması

tapu MEGSİS uygulaması

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Mekansal Gayrimenkul Sistemi olan MEGSİS uygulamasını vatandaşın kullanımına açtı. Peki, MEGSİS nedir? Mekansal Gayrimenkul Sistemi olan MEGSİS sistemi nasıl kullanılır?

MEGSİS uygulamasıyla vatandaş internet üzerinden kendi parselinin yerini görebilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş merkezli çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaş artık internet üzerinden ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebiliyor...

Çarşı Uşak esnafı tapu kaygısı yaşıyor!

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çarşı Uşak Projesi'nin lansmanı yapılmıştı. Ancak esnaf ise son dönemde tartışılan yasa sebebiyle tapu kaygısı yaşıyor.

Tapu nasıl alınır? 

Tapu, gayrimenkul alıcıları ve satıcıları tarafından önemli bir konudur. Bu işlem belirli aşamalardan oluştuğu için her birinin sırasıyla eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Peki tapu nasıl alınır, kimler hangi işlemleri gerçekleştirmelidir? İşte adım adım tapu alma süreci...

Sarıyer Belediyesi önünde dikkat çeken tapu eylemi! 

Sarıyer Belediyesi'nin tapu hakkı sözünde durmadığını iddia eden vatandaşlar belediyenin önünde eylem için toplandı. Vatandaşlar 15 Kasım’da İBB önünde toplanacaklarını söylediler.

Hisse tevhidi nedir?

Hisse tevhidi, tapu tescili sürecinde yer alan ve taşınmaz mülkiyeti ile ilgili gerçekleştirilen önemli bir işlem olarak karşımıza çıkar. Peki hisse tevhidi nedir, nasıl yapılır ve işlem sürecinde neler gerçekleşir? İşte hisse tevhidi işlemi ile ilgili önemli detaylar...

Tapu mirasçısı olduğumu nereden öğrenebilirim?

WebTapu platformu ile miras kaldığınız taşınmaz bilgilerine kolayca erişim sağlamak mümkündür. Ancak bu süreci tamamlamak için gerekli belgelere sahip olmanız önemlidir. Bu nedenle işlemlerinizi başlatmadan önce gerekli evrakları hazırlamış olmanızı öneririz.

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Tapu Kadastro sözleşmeli personel alımı ne zaman? İşte Tapu Kadastro personel alımı şartları!

Tapu Kadastro personel alımı yapacağını duyurdu. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 426 personel alımı yapacak. İşte merak edilen detaylar!

Kardeş kardeşe tapu verebilir mi?

Tapu devir süreci belli başlı şartların yerine getirmesi sonucu yapılmaktadır. Peki Kardeş kardeşe tapu verebilir mi? İşte detaylar!

Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur?

Tapu devir süreci alıcı ile satıcının belli şartları yerine getirmesi ile başlayıp, son buluyor. Peki Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Tapu işlemlerinde hangi belgeler gerekiyor?

Gayrimenkul satabilmek için gayrimenkul sahibi ve alıcının tapu devri sırasında hazır bulundurmaları gereken evraklar bulunuyor. Peki bu evraklar ve belgeler neler? İşte tapu devrinde gerekli olan evraklar...

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapuyla satan ve kiralayan örgüt yakalandı!

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapu ve sözleşmelerle kiralayıp sattıkları iddia edilen tokatçılar örgütü yakalandı. Örgüt üyelerinin, bilgi ve belge temin etmek için kamu görevlilerine rüşvet verdikleri öğrenildi.

E-devlet TAKBİS!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması vasıtasıyla ada veya parsel numarasıyla ilgili bilgiyi öğrenebilirsiniz. Peki TAKBİS uygulaması e-devlet üzerinden nasıl sorgulanabiliyor? İşte E-devlet TAKBİS giriş adımları..

tapu MEGSİS uygulaması Haberi

tapu MEGSİS uygulaması

MEGSİS nedir?

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) uygulaması, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşın kullanımına açıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, vatandaş merkezli çalışmalarına bir yenisini daha eklediği belirtilerek, vatandaşların artık internet üzerinden, ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebileceği bildirildi.


MEGSİS sistemi endir?

Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) sayısal olarak kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan .cad tabanlı verilerin merkezi bir sistem üzerinde toplanarak tapu bilgileri ile eşleştirilmesi ve bu bilgilere ihtiyaç duyan paydaş kurum, kuruluş ve belediyeler ile uluslararası standartlarda harita servisleri ile paylaşılması, e-Devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olarak ifade ediliyor.


MEGSİS kapsamında yapılan çalışmalar...