07 / 07 / 2024

tapu ödemeleri

tapu ödemeleri

Türkiye’nin ilk ve tek gayrimenkul online açık artırma sitesi tapu.com’un satışları 2017 yılında bir önceki yıla göre yükseldi. 

Tapuda ödeme nasıl yapılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devirleri tapu dairesinde yapılıyor. Söz konusu taşınmaz devir işlemi tapu kütüğüne kaydediliyor. Tapuda yapılan işlem için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapuda ödeme nasıl yapılır?

Emlak vergisi 1.  taksit ödemeleri yarın sona eriyor! Ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 gecikme zammı!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Konut, bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri söz konusu ödemeleri hem yüz yüze hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.  

Tapu sahipleri için son 4 gün! Ödemeyenler yandı!

Milyonlarca tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi ödemeleri için son 4 güne girildi. Peki emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? 

Evi, iş yeri, arsası ve arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisi ödemeleri için son 10 gün! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için artık son 10 güne girildi. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman?

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı 2024! Trampa nedir? 

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı ödemeleri merak konusu oluyor. Peki gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? İşte tapu harcı 2024 detayları...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ay sonunda sona eriyor. İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ile ilgili merak edilen detaylar...

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman bitiyor? Emlak vergisi ödeme ekranı Nisan 2024!

Pek çok tapu sahibi emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Tapu sahipleri aman dikkat! Emlak vergisi ödenmezse ne olur 2024? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödenmezse ne olur? İşte tapu sahiplerini yakından ilgilendiren o detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri Mayıs ayının sonunda sona eriyor. İşte emlak vergisi 1. taksit ve 2. taksit ödemeleri ile ilgili detaylar...

Tapu sahipleri aman dikkat! İşte GİB Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödeme tarihleri 2024! 

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri resmen başladı. Peki Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödeme tarihleri ne zaman? İşte milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren o tarihler...

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman, emlak vergisi ödemelerinden kimler muaf? 

Tapu sahipleri dikkat! Kamu Denetçiliği Kurumu açıkladı, geriye dönük ödemeler hesaplara yatacak!

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından alınan karar ile üzerine tapu olanların geriye dönük bu ödemeleri hesaplarına geri yatırılacağı duyuruldu. 

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla resmen başlıyor. Peki 2024 yılı emlak vergisi ödeme ekranı E-devlet'te yoksa ne yapmak gerekiyor? 

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

tapu ödemeleri Haberi

tapu ödemeleri


Dünya Gazetesi yazarlarından Leyla İlhan bugünkü köşesinde ''tapu; çek ve senet gibi ödeme aracına dönüştü'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Leyla İlhan'ın yazısı.. 

Ekspertiz raporlarına sahip gayrimenkulleri online açık artırma yoluyla satan Tapu.com kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin, Türkiye’de son dönemde yaşanan nakit sıkışıklığından dolayı tapuların artık çek-senet gibi bir ödeme aracına dönüştüğünü belirtti.

Bir tapuyu satışa çıktıktan sonra 38 saate varan kısa bir sürede sattıklarını anlatan Erşahin, tapu devir aşamalarının evrak süreçlerinden dolayı 15 güne varan sürelere kadar uzayabildiğini aktararak, “Biz ise bir tapuyu satışa sunduktan sonra 7 gün sonunda devrederek bir rekor kırdık. Bunu Bursa’da bir arsa satışında yaptık. Böylece alıcıya bu anlamda da hız getirebiliyoruz” dedi.

Ağırlıkla bankaların online geçen gayrimenkullerin satışını yaptıklarını ifade eden Emre Erşahin, bu hızdan...