05 / 07 / 2024

tapu sahibi olan kadın sayısı

tapu sahibi olan kadın sayısı

Türkiye genelinde 2016 yılında satılan 1 milyon 341 bin 453 konuttan 391 bin 334'ü yani yaklaşık yüzde 29'u kadınlar adına tescil edildi

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Son zamanlarda Türk yatırımcıları rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Yüksek kira getirisi ve konutta ödeme kolaylığından dolayı Kıbrıs Türk yatırımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Kıbrıs'ta Türk yatırımcılarını teşvik edici yeni düzenlemeye gidildi. Türkler Kıbrıs'tan artık üç tapu sahibi olabilecek.

Milli Emlak'tan 8 taksitle tapu sahibi olma fırsatı! 

Milli Emlak, Ankara yakınlarında arazi sahibi olmak isteyenler için cazip bir imkan sunduğunu kaydetti. Buna göre, yapılan açıklamada çeşitli şehirlerdeki araziler 8 eşit taksit ile satışa çıkarıldığı kaydedildi.

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.

Tapu sahipleri dikkat! Aman evinizi, arsanızı sakın kaybetmeyin!

Tapu sahibi olmak maalesef her zaman tam güvence anlamına gelmemektedir. Son günlerde yaşanan dolandırıcılık yöntemleri giderek fazlalaşıyor ve tapulu mallar da risk altında oluyor. 

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken öneri: Tapu sahibi kiracısını 6 ayda çıkartabilse...

Mağdur ev sahipleri X sosyal medya hesaplarından sık sık yaşadıklarını paylaşıyor. Şimdi de tapu sahibinin kiracısını 6 ayda sorgusuz çıkartması önerisi geldi. İşte o paylaşım ve yapılan yorumlar...

Ev sahibiyle papaz olan PuCCa, Tuba Ünsal'a da aynı şeyi yaşatmış!

Pucca isimli sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık'ın ev sahibi aylardır kira alamadığını öne sürmüş ve sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapmıştı.  Pucca'nın eski ev sahibi olan Tuba Ünsal'dan da konuyla ilgili bir paylaşım geldi. İşte detaylar...

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

Milyonlarca tapu sahibine geriye dönük ödemelerde iade yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle çok sayıda tapu sahibi parasına kavuşacak.

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat!

Milli Emlak uygun fiyatlı arsa satışları ile vatandaşları tapu sahibi yapıyor. Yükselen fiyatlar karşısında her geçen gün değer kaybeden birikiminizi bu şekilde değerlendirmek mümkün. Bu göre, 7412 TL'lik ihale fiyatı ile satışa çıkarılan arsalar için başvuruların o tarihte yapılacağı kaydedildi.

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

Tek ev sahibi olan vatandaşlar belediyeye gidip araştırma yapabilirler. Yapılan açıklama da tek ev sahibi olan tapu sahiplerine 4.862 Türk Lirası para iadesi için emsal karar çıktığı kaydedildi. İşte haberin merak edilen detayları..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Şartları çiğneyenlere 1 milyon lira ceza verilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, İzin belgesi almadan turizm amaçlı konutları kiraya verenler ceza alacak. Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor!

tapu sahibi olan kadın sayısı Haberi

tapu sahibi olan kadın sayısı

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde 2016 yılında satılan 1.341.453 konuttan 391.334'ü yani yaklaşık %29'u kadınlar adına tescil edildi. Kadınlar adına tescil edilen konutlarda yüzde 6 ile en düşük il Van olurken, bu ili Ağrı, Hakkari ve Siirt izledi. Kadınlar adına tescil edilen konutlarda en yüksek oran ise %38 ile Balıkesir'de. Balıkesir'de 2016 yılında satılan 27.666 konuttan 10.702'si bayanlar, 15.053'ü ise erkekler adına tescil edildi. Balıkesir'i %37 ile Çanakkale, %35 ile Aydın, İzmir, Edirne ve Kırklareli izledi.


Gayrimenkul tercihlerinde kadınların daha da etkili olmaya başladığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, kadınların başta ulaşım kolaylığı, sosyal çevre, sosyal imkanlar ve yeşil alanı imkanlarını erkeklere göre daha fazla önemsediğini belirtti. Erkeklerde ise kadınlara göre depreme dayanıklılık, otopark ve fiyat daha...