07 / 07 / 2024

tapu sistemi ne demek

tapu sistemi ne demek

Milliyet Gazetesi bugün Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nde yaşanan sistemsel sorunun Türkiye'de iki gündür gayrimenkul alım-satım işlemlerinin durmasına neden olduğunu yazdı...

BES’te yüzde 30 devlet katkısı ne zaman hesaba geçer?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi artarken katılımcı sayısı 16.5 milyona ulaştı. Uzun dönem yatırım düşünenlerin tercihi olan BES’de en çok merak edilen sorulardan biri de devlet katkısının ne zaman hesaplara geçtiği. İşte o sorunun cevabı…

2024 Tapu masrafları ne kadar? Tapu harcı nasıl hesaplanır?

2024 senesinde herhangi bir gayrimenkulün alım satımında ödenmesi gereken tapu masraflarının ne kadar olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Buna göre, tapu masrafları ya da tapu harcı, herhangi bir gayrimenkulün alım ya da satım işlemlerinde ödenmesi gereken bir masraftır. 

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) emekliye kaybettiriyor

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) katılım artarken, fon yöneticisi Haydar Acun mevcut sistemin emeklilere kaybettirdiğini söyledi. Acun nedenini de şöyle açıkladı.

144 bin yapıda Bina Kimlik Sistemi’ne geçildi! 

Bina Kimlik Sistemi’ne ilişkin değerlendirmeler yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “144 bin yapıda ‘Bina Kimlik Sistemi’ne geçildiğini dile getirerek, bu kapsamda binaların da periyodik bakımlarının yapılmış olacağını söyledi.

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Çiftçiler dikkat! Sakın kaçırmayın: Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular yarın başlıyor!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlar yarın resmen başlıyor. Peki ÇKS kaydı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Ev satarken tapu harcını kim öder?

Ev satarken tapu harcı ödenmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu harç, belirli şekilde hesaplanır. Bu noktada tapu harcının ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki tapu harcı ne anlama gelir, kim tarafından nasıl ödenir? İşte ev satarken tapu harcı ödemesi ile ilgili önemli bilgiler...

Tapumu kaybedince ne kadar masraf ederim?

Tapu kaybedildiğinde günümüz teknolojisinin sağladığı kolaylıklar sayesinde endişe duymaya gerek yoktur. Yeni tapu belgesinin çıkarılması için online başvuru yapmak yeterli olacaktır. Ayrıca bunun için belirli bir ücret ödenmesi gerekir. Peki tapu kaybedince ne kadar masraf yapılır?

Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?

Tapu devrine dair pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan sorular vardır. Onlardan biri de “Tapu devri ne zaman yapılır?” İşte merak edilen soruların yanıtları!

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

Çiftçiye 2023 çay desteklemeleri ne zaman yapılacak? Çay destekleme 2023 ne kadar olacak? İşte il il destek ödemeleri...

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere ödenecek çay destekleme 2023 fiyatlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Peki, Çiftçiye 2023 çay desteklemeleri ne zaman yapılacak? Çay destekleme 2023 ne kadar olacak? İşte il il destek ödemeleri...

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

tapu sistemi ne demek Haberi

tapu sistemi ne demek

Milliyet Gazetesi, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nde yaşanan sistemsel bir sorun Türkiye'de iki gündür gayrimenkul alım-satım işlemlerinin durmasına neden olduğunu yazdı. Milliyet Gazetesi haberine göre, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü yetkilileri,  The Wall Street Journal Türkiye'ye  "Siber bir saldırıdan şüpheleniyoruz. Ama emin de değiliz. Sistem sürekli tıkanıyor. Neredeyse hiçbir işlem yapılamıyor" diye...