14 / 05 / 2024

Tapu Teftiş Kurulu kuruluşu

Tapu Teftiş Kurulu kuruluşu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu nasıl kurulur? Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulunun görevleri nelerdir? İşte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu yönetmeliği...

Sağlık Bakanlığı personel alımı! KPSS puanı 2022 yılına ait olsa bile işe alınacak!

Sağlık bakanlığı 30 müfettiş yardımcısı alımı yapacağını yayınladı. Yapılacak alımlar Teftiş Kurulu Başkanlığı adına olacak. Alımlar Ankara’da gerçekleştirilecek. Alım için tarihler belli oldu. İşte tüm detaylar…

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvuruları nasıl yapılır? Eğitim müfettiş yardımcısı başvuru tarihi…

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, yapacağı sözlü ve yazılı sınavın ardından 750 eğitim müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. 160 Türk lirası başvuru ücretinin ödenmesinin ardından 16-27 Mayıs tarihlerinde MEB’in internet sayfasından başvurular alınacak. 

Dar gelirli aileler için yapılan sosyal konutlar personele tahsis edildi iddiası!

İBB Teftiş Kurulu’nun mülkiye müfettişleri görevlendirilmeden önce bazı dosyaları tamamlayarak yasal işlem başlattığı fakat İstanbul Valiliği’nden gerekli izinleri alamadığı belirlendi. Bu dosyaların başında Cumhurbaşkanlığı personeline tahsis edilen İBB’nin sosyal konutları bulunuyor.

İBB'nin aldığı araziler için incelemeyi Bakanlık müfettişleri yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Teftiş Kurulu, geçmiş dönemde İBB’nin AKP’li ilçe belediyelerinden aldığı 13 adet parselin alınma sebebini araştırmak için harekete geçmişti. Bu amaçla 13 dosya açılmıştı, o dosyalar bakanlık müfettişleri tarafından incelenecek. 

Konut fiyatları için bakanlık devreye girdi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konut kredisi faizlerindeki indirimler sonrasında artan fiyatlara ilişkin bir çalışma yapıldığını, Teftiş Kurulu ile Hazine ve Maliye Bakanlığının müfettişlerinin birlikte çalıştığını belirtti...

Tapu işlemleri Blockchain teknolojisiyle yapılabilir önerisi!

Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek yaptığı açıklamada  "Dijital paranızı gönderip tapu kaydını da Blockchain üzerinden aldığınızda, kimsenin birbirini görmesine gerek kalmaksızın güvenli bir şekilde tapu işlemleri gerçekleştirilebilir." dedi.

İnşaat sektöründen tapu harcı sıfırlanması ve KDV indirimi talebi!

İMİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, tapu harçlarının geçici olarak sıfırlanması, konut ve ticari alanların satışında KDV indirimlerinin uygulanması çağrısında bulundu...

Tapu harcı ve KDV indirimleri devam edecek mi?

Bursa iş dünyası 2020 için iyimser bir öngörüde. İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, ''2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz'' diye konuştu.

1 Ocak'tan sonra tapu müdürlüklerinde yığılma yaşanabilir!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bulunmayan binalarda alım, satım ve kiralama yapılamayacağını hatırlatan İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, 1 Ocak'tan itibaren tapu müdürlüklerinde bir yığılma yaşanabileceğini söyledi.

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Tapu işlemlerinde güzel haber!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, 2020 yılı için tapu harcı gerçek beyanı ve tapuda ekspertiz zorunluluğu kanunun iptal edilmesinin gayrimenkul alıcı ve satıcıları için müjdeli bir haber olduğunu söyledi...

TBMM'de tapu ve imar kanununda değişiklik mesaisi!

TBMM Genel Kurulu, bu hafta tapu ve imar kanununda değişiklik teklifinin görüşmeleri için mesai yapacak...

İstanbul'da tapu ve mülkiyet sorunu çözülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, YEDPA Ticaret Merkezi Genel Kurulu ve tapu dağıtım törenine katıldı. Bakan Kurum, 'Vatandaşın derdini dinlediğimizde çözülemeyecek hiçbir sorun yok. YEDPA'nın sorununun çözüldüğü gibi' dedi.

Tapu Teftiş Kurulu kuruluşu Haberi

Tapu Teftiş Kurulu kuruluşu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu nasıl kurulur?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulunun kuruluş, görev, çalışma usul ve esaslarını, müfettiş yardımcılarının yarışma ve yeterlik sınavlarının şekli ve uygulaması, müfettişlerin yetiştirilme, atanma, yükselme, görevlerini yerine getirme, yetkilerini kullanma ve teftiş edilenlerin yükümlülüklerini düzenleyen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu yönetmeliği kapsamında, Teftiş Kurulu'nun kuruluşuna dair esaslara da yer veriliyor.


Tapu Teftiş Kurulunun kuruluşu

(1) Teftiş Kurulu; Başkan, başmüfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcılarından oluşur.


(2) Teftiş Kurulu doğrudan Genel Müdüre bağlıdır. Müfettiş ve müfettiş yardımcıları; teftiş, inceleme, araştırma, soruşturma ve ön incelemeleri Genel Müdür adına yaparlar.


(3) Müfettişlere; Bakan, Müsteşar, Genel Müdür ve Başkan dışındaki makam ve merciler tarafından emir ve görev verilemez.


(4) Genel Müdürlük yetki alanı içindeki herhangi bir birim, iş,...