07 / 05 / 2024

Tapuda hangi değişiklikler yapıldı

Tapuda hangi değişiklikler yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla hem vatandaş memnuniyetinin artırılması ve hem de kurumların personel iş yükünün azaltılması amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde yeni çalışmalar sürdürülüyor.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Milyonlar bekliyordu! Elektrik faturalarına değişiklik yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturaları ile ilgili açıklamada bulundu. Peki elektrik faturalarında nasıl değişiklikler olacak? Açıklanan program hangi tarihte yürürlüğe girecek? işte detaylar...

Apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliği mi oy çokluğu mu gerekir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yapılacak değişiklikler için oy birliğinin mi oy çokluğunun mu gerekli olduğunu kaleme aldı.

Otopark Yönetmeliği resmen değişti!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021 bugünkü 31635 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Otopark Yönetmeliği'nde hangi değişiklikler yapıldı?

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

Tapuda cins değişikliği ücreti 2021!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödemesi yapılacak? İşte tapuda cins değişikliği ücreti 2021...

Tapuda cins değişikliği harcı 2021!

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvurulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki tapuda cins değişikliği harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Bazı alanların tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik değişiklikler TBMM'de!

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik yapılan değişiklik meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kiralama sözleşmelerinde yeni değişiklikler yapıldı!

Koronavirüsle mücadele edilen şu günlerde kira sözleşmelerinde, kira indirimleri, kira ödemelerinin ertelenmesi, belirli süreliğine kira alınmaması gibi değişiklikler yapıldı.

Değerli Konut Vergisi’nde yapılan değişiklikler!

Değerli Konut Vergisi maddelerinde değişiklikler yapıldı. 103 bin konuttan 3 milyar lira gelir hedeflenen Değerli Konut Vergisi'nde hangi değişiklikler yapıldı?

Tapuda hangi değişiklikler yapıldı Haberi

Tapuda hangi değişiklikler yapıldı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla hem vatandaş memnuniyetinin artırılması ve hem de kurumların personel iş yükünün azaltılması amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde yeni çalışmalar sürdürülüyor. Yeni yılda uygulamasına başlanacak e-ipotek ile tapu müdürlüklerinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Ordu Yardımlaşma Kurumu, Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankasının zirai kredilerine ilişkin düzenlenen onama ipotek işlemlerinde taşınmaz malikinin tapu müdürlüğüne müracaatına gerek kalmadan, elektronik ortam üzerinden ilgili kurumun talebiyle işlemler gerçekleşecek.

E-haciz uygulamasıyla 2015'te, kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemler daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanacak.


Gelecek yıl teknolojiyle beraber güvenli bir...