05 / 05 / 2024

tapuda veraset intikali

tapuda veraset intikali

Bir kimsenin vefatı halinde mirasçılarına kalan malların tapuda veraset intikal işlemleri nasıl yapılıyor? İntikal işlemi için gerekli belgeler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Miras kalanlar dikkat! Tapuda miras intikali nasıl yapılır?

Gayrimenkul mirası kalan vatandaşlar bu miras işlemlerini nasıl yapabileceklerini merak edip araştırıyorlar. Tapu Müdürlüğü'nde miras intikal işlemi nasıl yapılır ve hangi belgeler gerekmektedir? 

Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar?

Bir kişiye miras kalması durumunda mirası üzerine geçirme işlemine tapuda intikal işlemi deniyor. Peki, Miras intikalinde tapu harcı ödenir mi? Miras intikali 2022 masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için hangi belgeler gereklidir?

Tapuda miras intikali, ölen bir kişiden kalan taşınmaz malların, yasal mirasçılarının üzerine geçirilmesi için yapılması gereken en önemli işlemdir. Çünkü intikal işlemini yapmayan mirasçı malların yeni tapu belgesini alamaz. Peki, tapuda miras intikali nasıl yapılır? Hangi belgeler gereklidir? İşte

Miras kalan mallar için veraset intikal beyannamesi verilmeli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesinin 2004'te vefat ettiğini belirten okuyucu, hala dedesinin üzerine gayrimenkuller olduğunu, tapuda intikalinin yapılmadığını belirtti. Babasının da vefat ettiğini dile getiren okuyucu, veraset ve intikal beyannamesine ilişkin soru sordu.

Diyarbakır Otogarı'nın Diyarbakır Büyükşehir'e devredildiği iddiası mecliste!

2005-2021 yılları arasında veraset intikali yapılamayan araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

16 yılda veraset intikali yapılamayan araziler TBMM'de!

2005-2021 yılları arasında veraset intikali yapılamayan araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde veraset vergisi ödeniyor. Peki miras vergisi hangi aylarda ödenecek? İşte veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2021...

2018 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti başlıyor!

Bir kişinin ölümü halinde, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde tahsil edilen veraset ve intikal vergisinde 2018 yılı 1. taksit dönemi bugün başlıyor..

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2017!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde veraset vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2017..

Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu sicile kayıtlı taşınmaz malın, taşınmaz sahibinin vefatı halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden ya da noterden alınan veraset belgesi ile tescil edilmesi işlemine mirasın intikali deniyor. Peki Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda miras için veraset ve intikalde kağıt yerine online döneme geçiliyor. İşlem yapılırken 59 yıllık kayıtları incelenmeyecek, vatandaşın işi anında yapılacak. Gayrimenkule e-haciz uygulaması da gelecek.

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere af geliyor!

Büyük af düzenlemesinden bir müjde de konut sektörüne geliyor. Veraset ve Harçlar kanunlarında yapılan düzenlemeyle tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkuller için bir çeşit beyanname affı getirilecek.

Veraset ve intikal vergisi için son 1 hafta!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödenen vergi oluyor..

tapuda veraset intikali Haberi

tapuda veraset intikali

Tapuda veraset intikal işlemleri!


Tapu sicilinde kayıtlı taşınmaz mal malikin ölümü halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden alınmış veraset belgesinde veya veraset ilamında belirtilen mirasçılarına Medeni Kanunun hükümlerine göre intikal suretiyle tescili işlemine mirasın intikali deniyor. Mirasçılar adına iştirak halinde intikalen tescil için tüm mirasçıların istemine gerek duyulmuyor. Söz konusu intikal işlemini bir tek mirasçı da iştirak halinde yaptırabiliyor.


Mirasın intikali bedelsiz edinim (ivazsız iktisap) şekli olduğundan, intikalin tescilinden sonra veraset ve intikal vergisinin tahakkuk ve tahsil edilebilmesini temin için tapu sicil müdürlüğünce işlem tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde durumun vergi dairesine ihbar edilmesi ve ilişik kesme belgesi getirilmedikçe taşınmazın veya hissenin devrinin yapılmaması ve ayni hak tesis edilmemesi gerekiyor.



Tapuda veraset intikal işlemleri için istenecek belgeler: 


- İntikali istenen taşınmaz malın varsa...