13 / 05 / 2024

Tapunun aslının kaybedilmesi

Tapunun aslının kaybedilmesi

"Tapuyu kaybettim; Türkiye’ de kayıtlı bulunan bir gayrimenkul tapusunun kaybolması durumunda ne olur?" diyorsanız tapunun aslının kaybolması halinde sizin yapmanız gerekenler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? Kiracı çıkartılır mı?

Tüm kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme bittikten sonra ne yapılması gerektiğidir. Bu konuda birçok söylem gündemde olsa da aslını bilmek gerekir. 1 yıl geçtikten sonra kiracıların evden çıkarılması veya sözleşmenin devam etmesi tartışılan konulardan biridir.

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

Merkez Bankası Başkanı Erkan o ismi en yakınına atadı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 13 Haziran’da bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'i görevden almıştı. Başkan Erkan, dün de beraber çalışacağı Başkanlık Ofisi Genel Müdürlüğüne kurum içinden Emine Aslı Üvez Meriç'i atadı.

1 dolar aslında tam bu kadar! Ekranlar bizi yanıltıyor mu? Dolarını kapan gelsin baksın!

Dolar/TL kurunda son  gelişmeler yakından takip ediliyor. Son zamanlarda rekor denemeleri yağan dolar kuru 21 TL seviyesine geldi. Ekranlarda 21 TL olarak gördüğümüz doların aslında ne kadar olduğu ortaya çıktı. 1 dolar aslında tam bu kadar! Ekranlar bizi yanıltıyor mu? Dolarını kapan gelsin baksın!

1 doların gerçek değeri ortaya çıktı! İşte doların asıl ederi...

IIF Eski Başekonomisti, doların gerçek değerini açıklayarak aslında 1 doların asıl değeri bu kadar diyerek rakam verdi.

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hepinizin başına gelebilir! Hemen acil önleminizi alın!

Tapusunu kaybeden vatandaşlar tapunun başkasının eline geçmesi durumunda mağduriyet yaşayıp yaşamayacağını sorguluyor. Peki, tapusunu kaybeden hak sahipleri ne yapmalı? İşte detaylar...

Tatil yapacağız derken dolandırılmayın! Uzmanlar işin aslını tek tek açıkladı!

Yaz tatili sezonunu açanlara uzmanlardan önemli açıklamalar var. Aman tatil yapacağız derken dolandırılmayın! İşte detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl olur? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, öncelikle bu tapunun farkını ve bu tapu ile hangi işlemlerin yapılacağını sorgularlar. Zira bu tapu diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da gerçekleştirilecek işlemlerde farklılık gösterir.

Türkiye'deki depremler ABD'de gündem oldu: California yumuşak katları tartışıyor!

Türkiye'de meydana gelen ve aslın felaketi olarak belirtilen depremlerden sonra yaklaşık olarak 40 milyon nüfuslu California, tıpkı İstanbul gibi olası büyük bir deprem beklentisiyle ne kadar hazırlıklı olduğunu sorguluyor....

Ay sonu fatura krizine son! Yöntem aslında çok basitmiş! Duyunca inanamayacaksınız!

Faturalar ay sonu geldiğinde bir bir gelmeye başlar. Faturaları basit yöntemler ile yarıya düşürmek mümkündür. İşte Elektrik faturasını düşürebilmek için uygulanacak pratik taktikler!

Selçuk Geçer`den kandırmaca iddiası! Dolar aslında bu kadar! Hemen bakın!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, bütün bunlar kandırmaca diyerek çok konuşulan dolar kuru tahmininde bulundu.

Tapunun aslının kaybedilmesi Haberi

Tapunun aslının kaybedilmesi

Tapunun aslının kaybolması!

Tapu, arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belge şeklinde tanımlanıyor.


Tapunun aslının kaybolması, tapu sahipleri için korkutucu bir durum gibi gözükse bile tapunun kaybedilmiş olmasının fazla bir önemi bulunmuyor. Çünkü tapu aslının yenisini çıkarmak hiç de zor olmuyor.


Ancak, tapunun aslının kaybolması durumunda, tapu müdürlüğüne giderek bunun hemen bildirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde tapu senedi kaybolduğunda yenisi çıkarılmazsa, zamanla unutulup gidebiliyor ve tapu sahibinin gelecek nesildeki yakınları o taşınmazdan haberdar olmayabiliyor. 


Bu nedenle yeni tapu senedini çıkarmak ve aile bireylerinin bilebileceği bir yerde saklamak gerekiyor.


Kaybolan tapunun çıkarılması..

Türkiye’de kayıtlı bulunan bir gayrimenkul tapusunun kaybolması durumunda tapu dairesine giderek 5 TL gibi bir ücret karşılığında tapunun yenisi...