29 / 04 / 2024

tarihi eser alanları dönüşüm

tarihi eser alanları dönüşüm

Kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkan sorunları ve daha sağlıklı bir kentin inşa edilmesi amacıyla çıkartılan Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği’nde yapılan son değişiklikler, tüm kesimlerce tartışılmaya devam ediyor.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Çanakkale’de petrol arama çalışmaları başlıyor! Ruhsat verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) doğal ve tarihi sit alanları ile çevrili Çanakkale'de karada petrol aranma ruhsatı verildiğini duyurdu.

Kadıköy'deki Razi Trak Köşkü satılıyor!

İstanbul'da bulunan ve Fransız bir mimar tarafından yapıldığı tahmin edilen 1’inci derece tarihi eser Razi Trak Köşkü, 85 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Fatih 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Fatih ilçesi, ( Tarihi Yarımada ) 1. Derece Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Notu Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Tarihi sit alanlarının koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararı" 31439 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun tarihi eser ve sit alanını içeren itirazlarının Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunda yer almadığı belirtildi.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Paşabahçe Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışta!

Paşabahçe'de bulunan, Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışa sunuldu. Tarihi eser niteliğine sahip yalıya yabancı ve yerli yatırımcıların ilgisi yoğun.

Şanlıurfa'da tarım arazilerinin imara açılması tartışıldı!

Türkiye'nin tarihi güzellikleri ile bilinen illerinden biri olan Şanlıurfa'da tarım alanlarının ve tarihi sit alanlarının imara açılması tartışıldı. Konu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından düzenlenen bir basın toplantısı ile yeniden gündeme getirildi.

AEK'nın yeni stadı Ayasofya açılışa hazır!

Yunanistan'ın köklü kulüpleri arasında yer alan AEK'nın yeni stadı açılışa hazırlanıyor. İstanbul'daki tarihi eser Ayasofya Müzesi'ne benzetilerek inşa edilen 32 bin kişilik stadın ismi de "Ayasofya Stadı" olacak.

tarihi eser alanları dönüşüm Haberi

tarihi eser alanları dönüşüm

Kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkan sorunları ve daha sağlıklı bir kentin inşa edilmesi amacıyla çıkartılan Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği’nde yapılan son değişiklikler, tüm kesimlerce tartışılmaya devam ediyor.


Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alpaslan kabul edilen ve değiştirilen yönetmeliğe inanmadığını belirterek, yönetmelikte tamamen inşaat sektörünün ve bu çarkın dönmesine yönelik maddelerin olduğunu dile getirdi.  Yasada, sürekli süreci hızlandırma vurgusu olduğunu ifade eden Alpaslan, “Sürekli insanların güçlük çıkardığı ve bunun aşılması gerektiği gibi bir vurgu var. Bu son derece yanlış’ dedi. Alpaslan ayrıca, Kültür ve tabiat varlıklarının ve riskli, afet bölgesi tanımlarının yetersiz olduğunu dile getirerek, “Bu yönetmelik ile Kültürpark bile tehdit altında olabilir ama Kültürpark önem verilip diğer kültür mirasları ve tarihi eserleri unutulmamalı. Bu küçük ve göze az çarpan...