16 / 05 / 2024

tarihi eser hastanesi

tarihi eser hastanesi

2007 yılında Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi Süleymaniye'de açılacakmış. Süleymaniye'deki Kayserili Ahmet Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek olan hastane uzman kadrosuyla İstanbul ve tüm Türkiye'ye hizmet edecekmiş.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Kadıköy'deki Razi Trak Köşkü satılıyor!

İstanbul'da bulunan ve Fransız bir mimar tarafından yapıldığı tahmin edilen 1’inci derece tarihi eser Razi Trak Köşkü, 85 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi 45 gün içinde hizmete açılacak!

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hastanedeki çalışmaların 45 gün içinde tamamlanması ve hastanenin hizmete açılması planlanıyor...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi salgın hastanesi olarak kullanıma açılacak!

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi'nin, 45 gün içerisinde restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun tarihi eser ve sit alanını içeren itirazlarının Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunda yer almadığı belirtildi.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Tarihi Numune Hastanesi'nin binası sağlığa hizmet edecek!

Türkiye'nin en eski sağlık kuruluşlarından biri olan ve Ankara Şehir Hastanesine taşınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tarihi binası, tıbba hizmet vermeye devam edecek.

Bursa Şehir Hastanesi açılış tarihi 2019! 

Bursa Şehir Hastanesi açılış tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Peki Bursa Şehir Hastanesi ne zaman açılacak, Bursa Şehir Hastanesi nerede? İşte tüm merak edilenler...

Paşabahçe Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışta!

Paşabahçe'de bulunan, Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışa sunuldu. Tarihi eser niteliğine sahip yalıya yabancı ve yerli yatırımcıların ilgisi yoğun.

tarihi eser hastanesi Haberi

tarihi eser hastanesi



Tarihi eserlerin de artık hastanesi var


Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi gelecek ay Süleymaniye'de açılacak. Hastanede uzmanlar tarafından incelenecek tarihi eserler, verilecek reçetelerle restore edilecek..


Ercan SARIKAYA / MERKEZ


    Süleymaniye'deki tarihi Kayserili Ahmet Paşa Konağı, Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi oluyor. Haziran ayında faaliyete geçecek olan hastanede, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden uzmanlar görev yapacaklar. İstanbul Koruma, Uygulama ve Denetim Büro Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan tarihi eser hastanesi 40 bin tarihi esere sahip olan İstanbul ve tüm Türkiye'ye hizmet verecek.


HASTALIK TESPİTİ YAPACAKLAR 


    Hastanede tarihi eserlerden alınan numuneler laboratuvar ortamında incelenecek. Mikroskopla eserin yapımında kullanılan malzemeler belirlenip, içindeki...