19 / 05 / 2024

tarihi Papşen Hanı

tarihi Papşen Hanı

Bitlis'te 16. yüzyılda Van Beylerbeyi Hüsrev Paşa tarafından yaptırılan Papşen Hanı, restorana dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunuldu- Yaklaşık 250 kişi kapasiteli restoran, nostaljik yapısıyla ilgi çekiyor

İzmir Konak'taki tarihi bina 35 milyon dolara satılıyor!

İzmir'in tarihi hanlarının en büyüklerinden biri olan Konak'taki Büyük Kardiçalı Han'ı 35 milyon dolara satılıyor.

İŞKUR resmen duyurdu! 64 bin personel alınacak! En az ilkokul mezunu! Başvuru tarihi açıklandı! Hemen başvurun!

İŞKUR, 81 il için en az ilkokul mezunu toplamda 64 bin 363 personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru tarihi ve başvuru için gerekli şartlar belli oldu. Hemen başvurun. İşte detaylar...

Milyonların gözü o haberdeydi! Cumhuriyet Tarihi'nin en kapsamlı teklifi Meclis'ten geçti

14 milyon vatandaşı ilgilendiren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda onay gördü. Buna göre ilgili bakanlıklar, alacaklara yapılandırma imkanı sunacak. Bu sayede faizler, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırılacak.

Gram altın için en kritik tarih resmen peş peşe açıklandı! Bu tarihi duyanlar adeta bir yaşına daha girdi! Hemen bakın!

Gram altın için en kritik tarih resmen peş peşe açıklandı... Bu tarihi duyanlar adeta bir yaşına daha girdi...Hemen bakın...

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli İşçi alım ilanını yayımladı! Son başvuru tarihi 17 Şubat 2023!

En az ilkokul mezunu olmak yeterli oluyor! Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli İşçi alım ilanını yayımladı! İlana son başvuru tarihi 17 Şubat 2023 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Borsadan, yılın ilk işlem gününde tarihi rekor! En fazla hangi sektör kazandırdı?

2022’nin getiri şampiyonu olan ve geçtiğimiz yıl gün bazında üst üste rekorlar kırarak seneye veda eden Borsa İstanbul, 2023 senesinin ilk işlem gününde de yeni bir rekora imza attı.

Banka kartınızın süresi bittiyse bu haberi mutlaka okuyun! Emekli promosyonu ve çip sorunu kart krizi yarattı

Bankalar tarihi geçen kartları yenilemekte sorun yaşıyor. Emekli promosyonu mesaisi ve yeni müşteriler için hazırlanan kartlara ilave olarak 2020'den beri süren çip krizi kart yenilemeyi sekteye uğratıyor.

1 milyon işciye en az 2 bin 168 TL ikramiye verilecek! Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte ikramiye tarihi!

1 milyon işciye en az 2 bin 168 TL ikramiye verilecek. Peki bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte ikramiye tarihi...

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultanahmet'te yer alan Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa sunuldu...

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Tarihi Türkiye Han icradan satışa çıktı!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Fatih'te bulunan tarihi Türkiye Hanı'nı satışa çıkardı. 9 Eylül'de ihalesi gerçekleşecek tarihi han için 42 milyon lira isteniyor...

tarihi Papşen Hanı Haberi

tarihi Papşen Hanı

Bitlis'te 16. yüzyılda Van Beylerbeyi Hüsrevpaşa tarafından yaptırılan ve nostaljik yapısıyla ilgi çeken Papşen Hanı, restorana dönüştürüldü.


Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiralandıktan sonra restorana dönüştürülen ve Bitlis kent merkezinde bulunan yaklaşık 250 kişilik kapasiteli tek katlı restoran, toplantı amaçlı da kullanılabilecek.


Restoranın işletmecisi Hüsnü Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hanın Van Beylerbeyi Hüsrevpaşa tarafından 16. yüzyılda yaptırıldığını söyledi.


Osmanlı mimarisiyle inşa edilen hanın daha önce konaklama ve sığınak olarak da kullanıldığını anlatan Solmaz, "Restoranın Bitlis ve çevre iller için gözde bir mekan olacağına inanıyorum. Bitlis kadim bir kent. Bu amaçla hanı uzun süreliğine kiralayarak halkımızın hizmetine sunduk." dedi.


- "Nostaljik bir havası var"

Müşterilerden tarih öğretmeni Kübra İnağ ise hem kendisine sosyal bir ortam yaratmak hem de hanın özelliklerini öğrenmek için restorana geldiğini ifade etti.


Hanın kendine...