18 / 05 / 2024

Tarihi sahra hattı ne durumda

Tarihi sahra hattı ne durumda

Tarihi sahra hattı hayat bulacak. Silahtarağa Elektrik Santrali'ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çıkarılan kömürü taşımak amacıyla inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı yeniden canlandırılacak.

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un yeni metrosu için tarihi verdi. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılacak. Peki Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı hangi duraklardan geçecek? İşte detaylar... 

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

Ankara-Sivas YHT hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen Ankara-Sivas YHT hattımızı hizmete açılacağı tarihi duyurdu. İşte o tarih...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağına ve TCDD Genel Müdürlüğüne yapılan atamaya ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuyu meclise taşıdı. 

Ankara-Yerköy-Sivas YHT projesinin maliyeti ve açılma tarihi mecliste!

Ankara-Yerköy-Sivas hızlı tren hattı projesinin maliyetine ve açılma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gebze-Halkalı banliyö hattının açılış tarihi belli oldu!

TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Gebze-Halkalı banliyö hattı için tarih verdi.

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.

Pendik-Halkalı banliyö hattı meclis gündeminde!

Pendik-Halkalı banliyö hattının açılış tarihi meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, hattın açıklanan tarihte hizmete alınıp alınamayacağını sordu...

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin tamamlanma tarihi ve proje için ayrılan ödenek miktarı meclis gündeminde konu oldu..

Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılış tarihi belli oldu!

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılış tarihi belli oldu. Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılışı 29 Ekim 2019'da yapılacak.

Üsküdar-Sancaktepe Metro Hattı 2. kısımda son durum!

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı 2. kısım çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam eden metro hattında açılış tarihi netleşmedi. 

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın ihalesi 31 Mart'ta!

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenkent-Esenyurt metro hattı ihalesinin yeni tarihi belli oldu. 18,5 kilometre uzunluğundaki metro hattı 31 Mart 2017'de ihaleye çıkıyor.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

Tarihi sahra hattı ne durumda Haberi

Tarihi sahra hattı ne durumda

Birinci Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'a kömür taşıyan Haliç Karadeniz Sahra Hattı yeniden yapılarak turizme kazandırılacak irinci Dünya Savaşı yıllarında İstanbul'un elektriksiz kalmaması için Silahtarağa Elektrik Santrali ne Karadeniz kıyısındaki Ağaçlı ve Çiftalan köylerinde çıkarılan kömürü taşımak amacıyla inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı yeniden canlandırılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 62 km'lik hatta inşa için inceleme çalışmalarına başlıyor. 


Haliç-Kemerburgaz Karadeniz Sahili Raylı Sistem Projesi adı verilen 100 yıllık hatta güzergah etütleri yapılarak, istasyon yerleri tespit edilecek ve imar planları yapılacak. 1952 yılında kullanılamaz hale gelen ve 62 yıldır kullanılmayan hattın 1999 yılından itibaren inşası gündeme alınmıştı. TCDD, Büyükşehir Belediyesi ve Kağıthane Belediyesi'nin çalışmalarıyla güzergahı yeniden belirlenen tarihi tramvay yolu, tamamlandığında Haliç'ten Karadeniz Ağaçlı'ya kadar gidilebilecek. 

Bu hattın yaklaşık 7 kilometresi ormanın içerisinde, bir bölümü...