05 / 05 / 2024

tarla arazisine ev yapılır mı

tarla arazisine ev yapılır mı

İmar mevzuatı, Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak planlar ile inşa edilecek resmi ve özel bütün yapıları kapsıyor. Peki kanun ve yönetmeliklere göre tarla arazisine ev yapılır mı?

Arazi, tarla, arsa alıp satacaklar, elinde toprağı olanlar mutlaka okusun!

Konut fiyatlarındaki artış gayrimenkule yatırım yapmak isteyenleri arsa, tarla ve araziye yönlendirdi. Peki arsa alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Aldığınız her arazinin üzerine ev yapmak mümkün mü? İşte 17 maddede toprak alıp satacakların bilmesi gerekenler.

Arsa ve tarla almak isteyenler dikkat! Yeni trend herkes ev yerine, tarla yada arsa alıyor...

Konut fiyatlarındaki yaşanan son zamanlardaki yükseliş vatandaşı da arsaya yönlendirdi. Buna göre, vatandaşlar ev yerine tarla veya arsa almak istiyor. Ancak bu süreçte dikkat etmesi gereken bazı detaylar var. İşte deyatlar ve haberin ayrıntıları... 

Ev, tarla ve araba alanların kar tartışmasına son nokta: Satış yoksa fiyat yok, kar yok!

Elinde birikmiş parası olan yatırımcılar tercihini ev, tarla ve araba gibi yatırım araçlarından yana kullanırken, ne kadar kar ettiklerini de hesaplamadan geçemiyor. Yatırımcıların yatırımları için biçtikleri değerler ise gerçekten doğru mu? tartışılıyor.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Yatırımda rota değişti: Ev alamayan arsaya yöneldi!

Konut fiyatları artmaya devam ederken ev alamayan vatandaşlar yatırım rotasını değişti. Son açıklanan verilere göre, konut satışları düşüşe geçerken, ev alamayanlar arsa ve tarla almaya başladı.

Samsun'un o ilçesinde 30'u ev, toplam 38 gayrimenkul 24 taksitle satılıyor!

Samsun ili Çarşamba Belediye Başkanlığı, Samsun ili, Çarşamba ilçesi, Orta Mahalle, Çay Mahallesi, Yamanlı, Eğrikumi Güneşli, Ustacalı, Tatarlı ve Aşağı Musalla mahallelerinde yer alan 30 ev, 7 tarla ve 1 arsayı satıyor. İşte fiyatlar ve taksit seçenecekleri...

Hazine arazisine ev hayali kuranlar dikkat! O ilde 56 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını resmi web  sitesi üzerinden yayımlamaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da yer alan arsayı da satışa çıkardı.

Pamukkale Belediyesi ev, arsa ve tarla satıyor! Sakın kaçırmayın!

Denizli İli Pamukkale Belediye Başkanlığı, Denizli Deliklitaş ve Pamukkale mahallelerinde yer alan ev, arsa ve tarlaları satışa çıkardı. İşte detaylar...

Hazine arazileri vatandaşlara açılıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere harç ve KDV muafiyeti müjdesi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen hazine arazileri için müjde geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgisine göre, hazine arazileri vatandaşlara açılıyor. İşte detaylar...

Milli Emlak Antalya'da arsa satıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere imarlı arsa fırsatı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Antalya ili, Korkuteli ilçesi Yeşilyayla Köyü'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen konut satış ihalesi 17 Ağustos 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirilecek.

Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere 19 bin 200 liraya arsa fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kırşehir ili, Kaman ilçesi Kurancılı - Cumhuriyet Mahallesi Mahallesi'ndeki imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen arsa satış ihalesi 23 Eylül 2022 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Uşak'ta yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla ev sahibi olma fırsatı! Tarla ve araziler de satılıyor!

Uşak ili, Merkez ilçesi, Dikilitaş, Hacıkadem, Yeşildere ve Dağdemirler'de yer alan 2 konut ve birer de tarla, arazi ile ham toprak satılıyor. Gayrimenkuller için yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla ödeme fırsatı bulunuyor...

tarla arazisine ev yapılır mı Haberi

tarla arazisine ev yapılır mı

Tarla arazisine ev yapılır mı?

Yerleşme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların; plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak amacıyla düzenlenen İmar mevzuatı, Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak planlar ile inşa edilecek resmi ve özel bütün yapıları kapsıyor.


3194 sayılı Kanun ve Kanunun yönetmelikleri gereğince,  "imarsız arsa" olarak da ifade edilen tarla arazileri üzerinde yapılaşmaya izin verilir mi? Tarla arazisine ev yapılır mı?


Kanuna göre, tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlamalar dahilinde tarla arazisi üzerinde ev yapılabiliyor. Peki, tarlaya nasıl ev yapılır? 


Tarlaya yüzde 5 oranında inşaat yapılmasına izin veriliyor. Söz konusu yüzde 5 imar; sahip olunan tarla üzerinde toplam alanın ancak yüzde 5'i üzerinde yapılaşma izni olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, tarlanın kadastral yola...