01 / 05 / 2024

tarla hissesi satılabilir mi

tarla hissesi satılabilir mi

Toprak Koruma Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun tasarısı tarım arazilerinin bölünmesini ve daha fazla küçülmesini önlemeyi amaçlıyor. Kanuna göre tarlada hisse satışı nasıl olur?

Kağıthane'de 73 milyon TL'ye arsa hissesi satılıyor! Satış ihalesi bu tarihte yapılacak! 

İstanbul Kağıthane Belediye Başkanlığı, Kağıthane Hamidiye'de yer alan arsa hissesini satıyor. İşte satış ile ilgili detaylar...

Tapusuz gayrimenkul satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkule ait bilgileri içeren, taşınmazın malikini belirten resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, tapusu olmayan taşınmazlar satılabilir mi? İşte detaylar...

Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Konut kredisi yani mortgage, sahip olmak istenilen evin teminat altına alındığı bir kredidir. Bu kapsamda banka ödemeleri devam edenler konut satışı yapıp yapamayacağını sorguluyor. Peki, Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Akaryakıt piyasasında satın almalar sürecek! İki dev şirket daha satılabilir

Akaryakıt sektöründe satışlar artıyor. Petrol Ofisi'nin taşları yerinden oynatan hamlesinin ardından piyasa iyice hareketlendi. Aynı zamanda iki şirket daha satış için pazarlık masasında.

Kağıthane'de arsa hissesi satılıyor: İhalesi 28 Kasım'da! 

Kağıthane Belediyesi, İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Hamidiye Mahallesinde yer alan arsanın hissesini satıyor. Peki Kağıthane'de satışı yapılacak arsa hissesinin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Hisseli tapu habersiz satılabilir mi?

Hisseli tapu, birden çok kişinin mal sahibi olduğunu gösteren bir belgedir. Hisseli tapu sahipleri, "Hisseli tapu habersiz satılabilir mi, hissedar kendi payını satabilir mi?" gibi sorulara yanıt oluyor. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Boğaz manzaralı apartman hissesi satılacak! İşte parmak ısırtan o rakam

İstanbul Kuzguncuk'ta boğaza nazır toplamda 850 metrekare alanı bulunan apartmanın dörtte bir hissesi 68 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılıyor.

Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşididir. Hisseli tapu, diğer tapu çeşitlerinden farklıdır. Bu tapuda konusu geçen mülkün sahibi birden fazla kişidir. Bu konu kapsamında, “Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” sorusu yanıt arıyor. İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Milli Emlak Küçükçekmece'de 800 bin TL'ye konut hissesi satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eylül ayı ihale ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul Küçükçekmece'de konut hissesi satıyor. 

Kağıthane Belediyesi, 120 bin TL'ye arsa hissesi satıyor! 

Kağıthane Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Hürriyet Mahallesi'nde yer alan arsanın hissesini satıyor. İşte fiyat bilgisi ve merak edilen tüm detaylar...

Milli Emlak'tan Küçükçekmece'de 850 bin TL'ye satılık konut hissesi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü bu ayki ihale ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak İstanbul Küçükçekmece'de konut hissesi satıyor. 

tarla hissesi satılabilir mi Haberi

tarla hissesi satılabilir mi

Tarlada hisse satışı nasıl olur?

Toprak Koruma Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun tasarısı tarım arazilerinin bölünmesini ve daha fazla küçülmesini önlemeyi amaçlıyor.


"Ülkemizdeki tarım arazileri, küçük ölçekte, birbirinden uzak ve çok sayıda parçadan meydana gelmektedir. Miras veya satış yolu ile meydana gelen arazi parçalanmaları her geçen yıl artmakta ve tarım arazileri ekonomik parsel büyüklüklerinin altına düşmektedir. Bu durum tarımsal yapıyı ve üretimi olumsuz yönde etkilemektedir. Türkiye'de, tarım arazilerinin mirasa konu olması sebebiyle tarım arazileri sürekli parçalanmış, bölünmüş ve bugün ortalama işletme büyüklüğü 5,9 hektara kadar düşmüştür. Avrupa Birliği ülkelerinde ve Amerika Birleşik Devletlerinde alınan önlemler sayesinde tarım arazilerinin büyüklükleri çok daha fazla miktardadır. Örneğin, ortalama tarım işletmesi büyüklüğü İngiltere'de 53.8 ha. Fransa'da 52,1 ha. Almanya'da ise 45,7...