08 / 05 / 2024

Tasfiye Kararnamesi ne zaman çıkartılacak

Tasfiye Kararnamesi ne zaman çıkartılacak

TMB Başkanı Mithat Yenigün, devam eden müteahhitlik işleriyle ilgili çıkarılması planlanan Tasfiye Kararnamesi'nin tek başına adil olmayacağını belirterek, ihale ve sözleşme şartlarına bakılmaksızın devam etmekte olan tüm işlerin kapsama alınmasını önerdi.

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleri mağdurlarının akıbeti ne olacak?

Tasfiye edilen 21 “Evim” şirketine ev ve araba umuduyla para yatıran vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor. 21 şirkete 746.6 milyon Türk Lirası yatıran 54 bin vatandaş ise geçen sürede alacaklarıyla ilgili açıklama bekliyor.

Tasfiye edilen faizsiz ev firmalarında para iadesi ne zaman olacak?

Tasfiye edilen faizsiz konut firmaları mağdur olan vatandaşlar paralarını ne zaman alacağını araştırıyor. İşte faizsiz ev şirketleri iade süreçleri...

Tasarruf finansmanında tasfiye edilen şirketlere ödenen paralar ne olacak?

BDDK tarafından yapılan düzenleme ile tasarruf finansmanı sektöründe 21 şirket tasfiye edildi. Ev hayali kuran vatandaşlar bu şirketlere 601 milyon TL öderken bu paraların ne olacağı merak konusu oldu.

Vatandaşlar tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde ne yapmalı?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, tasarruf finansman şirketleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde öncelik vatandaşların ödemelerinin tahsil edilmesi olacak" dedi.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde yatırımı olanlar dikkat!

Faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt sahibi olmaya imkan sunan tasarruf finansman şirketlerinin 21'i hakkında tasfiye kararı alındı. Peki, söz konusu şirketlerde yatırımı bulunanlar ne yapacak?

Kooperatifin tasfiyesi ne kadar sürer?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tasfiye kararı almış bir kooperatif ne sürede tasfiye olmalıdır? Bizim kooperatifimiz beş yıl önce tasfiye kararı aldı ama halen tasfiye olunmadı. Bu tasfiye işlemi bitmeden sitede yönetim oluşabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Cahit Turhan'dan 'tasfiye kararnamesi' açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Tasfiye düzenlemesinde süre konusuna biz de takipçiyiz. Tasfiye edilen işleri de yeniden ihalelerini gerçekleştirerek insanımızın hizmetine sunacak, bugünleri birlikte aşacağız" dedi...

Tasfiye kararnamesinin hala uygulanmaması krizi derinleştiriyor!

İMKON Genel Başkanı ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, tasfiye kararnamesi hakkında açıklama yaptı.

Tasfiye Kararnamesi gecikince patronların teminat mektupları yandı!

Tasfiye Kararnamesi bekleyen müteahhitleri kararın gecikmeli çıkması nedeniyle teminat mektuplarının yanması sorunuyla karşılaştı. Kararname 18 Ocak'ta yürürlüğe girdi...

Müteahhitlerden "Tasfiye Kararnamesi" için öneri!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, devam eden müteahhitlik işleriyle ilgili çıkarılması planlanan Tasfiye Kararnamesi'nin tek başına adil olmayacağını belirterek, ihale ve sözleşme şartlarına bakılmaksızın devam etmekte olan tüm işlerin kapsama alınmasını önerdi.

Fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bir an önce çıkartılmalı!

"Türkiye ekonomisine kaldıraç görevi yürüten inşaat sektörüne bugün sahip çıkılmazsa, yarına maliyeti ağır olacak" diye konuşan İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, "İnşaat sektörünün talepleri sektör battıktan sonra mı uygulanacak?" dedi...

Kararname bekleyen kamu müteahhitleri, temsili cenaze namazı kıldı!

Adana'da 7 aydır fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bekleyen kamu müteahhitleri, ’Fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bekleyen kamu müteahhitliği ölmüştür’ yazılı tabutun önünde temsili cenaze namazı kıldı.

Tasfiye Kararnamesi ne zaman çıkartılacak Haberi

Tasfiye Kararnamesi ne zaman çıkartılacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, müteahhitlik işleriyle ilgili çıkarılması gündeme gelen Tasfiye Kararnamesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yenigün, Tasfiye Kararnamesi'nin tek başına adil olmayacağını söylerek, öneride bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ekonominin genel dinamiklerinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de inşaat sektörünün performansını doğrudan etkilediğini söyleyen Yenigün, yaşanan gelişmelere çarpan etkisiyle tepki verdiğini ifade etti.

Döviz kuru inşaatçıları zorladı

Yapım işlerinde ağırlıklı olarak kullanılan çimento, akaryakıt, demir, bitüm, boru gibi malzeme fiyatlarında özellikle son 2 yıldır yüksek artışlar yaşandığını kaydeden Yenigün, döviz kurunda son 6 ayda öngörülmesi mümkün olmayan yükseliş nedeniyle inşaat firmalarının zorlandığını kaydeti. 

İnşaat malzemeleri fiyatlarında faiş artış

Yenigün, enflasyonla mücadele için başlatılan parasal sıkılaştırma politikasının da sektörün yaşadığı zorlukları arttığını vurgulayarak, "Ülkemizde kamuya yapılan işlerin bir kısmının...