02 / 05 / 2024

taşınmaz değeri nereden öğrenilir

taşınmaz değeri nereden öğrenilir

Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Peki, bir taşınmazın tapu değeri nereden öğrenilir?

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Fatih Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 86 milyon TL'yi aştı.

Halk GYO Şişli Binası'nın 2023 yılı değeri 152 milyon 556 TL!

Halk GYO'nun Şişli Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 152 milyon 556 TL oldu.

Halk GYO Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 değeri 2.5 milyar TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 2.5 milyar TL'yi aştı.

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

Ahi Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahi Taşınmaz Değerleme Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Lale Genç Bağçivan tarafından kuruldu.

Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: Gayrimenkul zengini SGK'nın elindeki taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı!

Sayıştay’ın 2022 raporları, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gayrimenkul zenginliğini göz önüne serdi. SGK'nın elinde olan taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı. İşte detaylar...

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık Hizmetleri'nin merkez nakli yapıldı!

Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez naki gerçekleştirildi. Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık'ın merkezi Tuzla'da yapıldı. 

İmza Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

İmza Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kartal'da 3 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile Taşkın Puyan ve Tolgahan Eker ortaklığında kuruldu.

Emlak Konut GYO Muğla Bodrum parselinin değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO " Muğla Türkbükü Mahallesi yer alan 3 adet taşınmaz için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu'nu KAP'ta yayımladı. Peki Muğla Bodrum parselinin değeri ne oldu? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Antalya Aksu parselinin değeri ne kadar? 

Emlak Konut GYO "Antalya Aksu'da yer alan bir adet taşınmazın Değerleme Raporu'nu KAP'ta yayımladı. Peki Antalya Aksu değeri ne oldu? İşte detaylar...

taşınmaz değeri nereden öğrenilir Haberi

taşınmaz değeri nereden öğrenilir

Tapu değeri nereden öğrenilir?

Bir taşınmazın değerini, birçok faktör etkiliyor. Gayrimenkullerin rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önünde bulunduruluyor. Ayrıca semtteki konutun konumu da önemli rayiç unsuru oluyor.


Konutun şehir merkezinde veya merkez dışında bulunması rayiç bedeli belirleyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. 


Ayrıca taşınmazın bulunduğu yere ek olarak; Alışveriş merkezleri, dükkanlar, eğlence merkezleri ve önemli konut projeleri; Eğitim merkezleri; Merkezi lokasyon; Sosyo – ekonomik durum gibi etkenler de rayiç bedeli etkileyen unsurlar arasında bulunuyor. 


Tapu değerleri bedel tespitleri, gayrimenkulün türüne göre defterdarlıklar veya mal müdürlükleri tarafından yapılıyor. 


Belirlenen bu bedel doğrultusunda ise, gayrimenkul satışları yapılıyor. Peki, tapu değeri nereden öğrenilir?


Tapu değeri nereden öğrenilir?

Konut rayiç bedeli belgesini için konutun bağlı olduğu belediyeye gitmek yeterli oluyor.


Ada ve parselden...