18 / 05 / 2024

taşınmaz eşya hukuku

taşınmaz eşya hukuku

Eşya hukuku taşınmaz mülkiyeti hususu ile ilgili hükümler 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu kapsamında Dördüncü Kitapta yer alıyor. İşte kanunda yer alan eşya hukuku mevzuatı hükümleri...

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Ticaret Bakanı Bolat'tan tüm sektörlere indirim çağrısı! Market, tekstil, beyaz eşya, otomotiv...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, beyaz eşya, tekstil sektörleri başta olmak üzere tüm sektörleri, büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet etti.

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Şok uygun fiyatlı beyaz eşya satıyor! Yok yok; Buzdolabı, klima, televizyon, çamaşır, kurutma ve bulaşık makineleri...

Şok marketin yeni indirimli aktüel kataloğu yayımlandı. Yeni katalog yer alan indirimli beyaz eşya ürünleri dikkat çekti. Buzdolabından televizyona, çamaşır makinesinden klimaya kadar listede yok yok. Peki Şok'ta beyaz eşya fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Samsung çamaşır makinesi 10.899 TL! MediaMarkt’ta beyaz eşya indirimi! İşte 17 Ocak 2023 fiyat listesi…

Samsung çamaşır makinesi MediaMarkt’ta en çok satılan beyaz eşya ürünleri arasında yer alıyor. İşte MediaMarkt’ta kampanyalı satılan Samsung çamaşır makinelerinin özellikleri ve 17 Ocak 2023 fiyat listesi…

Depremzedelere verilecek eşya ve kira yardımlarının tutarı belli oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla ilk etapta 27 milyon TL'lik ödeneğin aktarıldığını duyurdu. Bakan Soylu, evleri ağır hasar gören depremzedelere 90 bin TL'ye kadar eşya, 30 bin TL de kira ve taşınma yardımı yapılacağını dile getirdi.

Beko beyaz eşyada en uygun fiyatlar belli oldu! İşte Beko indirimli beyaz eşya fiyatları! 11 Ekim 2022 fiyat listesi...

Kalitesi ve yüksek performanslarıyla çok sevilen beyaz eşya markası Beko, şimdi en uygun fiyatlarıyla Trendyol’da satışta. Peki, Beko beyaz eşyalar Trendyol’da kaç TL? İşte 11 Ekim 2022 fiyat listesi…

Migros'ta beyaz eşya indirimi! 10 Ekim 2022 fiyat listesi...

Money İndirimli ürünlere beyaz eşyalar da eklendi. Migros'ta avantajlı fiyada alabileceğiniz beyaz eşyalar şöyle... 

Beko beyaz eşyada en uygun fiyatlar! İşte Beko indirimli beyaz eşya fiyatları! 6 Ekim 2022 fiyat listesi...

Türkiye’nin en gözde beyaz eşya üreticisi Beko şimdi uygun fiyatlarıyla online satış sitesi Trendyol’da satışta. Peki, Beko beyaz eşyalar Trendyol’da ne kadar? İşte 6 Ekim 2022 fiyat listesi…

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi bugün Halkalı'da 70 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yıldız, Yaşar Yıldız ve Hüseyin Yıldız ortaklığında kuruldu.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Gün Hediyelik Eşya Turizm Gıda Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Gün Hediyelik Eşya Turizm Gıda Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Beşiktaş’ta 3 milyon 750 bin TL sermaye bedeli ile Umut Güner tarafından açıldı.

Soyaklar İnşaat Yapı Malzemeleri Polyester Kimya Züccaciye Hediyelik Eşya Reklam Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Soyaklar İnşaat Yapı Malzemeleri Polyester Kimya Züccaciye Hediyelik Eşya Reklam Taşımacılık Limited Şirketi Sancaktepe’de  620 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Aksoy tarafından kuruldu.

taşınmaz eşya hukuku Haberi

taşınmaz eşya hukuku

EŞYA HUKUKU MEVZUATI!


DÖRDÜNCÜ KİTAP: EŞYA HUKUKU

BİRİNCİ KISIM: MÜLKİYET

BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER

 

A. Mülkiyet hakkının içeriği

MADDE 683.- Bir şeye malik olan kimse, hukuk düzeninin sınırları içinde, o şey üzerinde dilediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisine sahiptir.


Malik, malını haksız olarak elinde bulunduran kimseye karşı istihkak davası açabileceği gibi, her türlü haksız elatmanın önlenmesini de dava edebilir.


B. Mülkiyet hakkının kapsamı

I. Bütünleyici parça

MADDE 684.- Bir şeye malik olan kimse, o şeyin bütünleyici parçalarına da malik olur.

Bütünleyici parça, yerel âdetlere göre asıl şeyin temel unsuru olan ve o şey yok edilmedikçe, zarara uğratılmadıkça veya yapısı değiştirilmedikçe ondan ayrılmasına olanak bulunmayan parçadır.


II. Doğal ürünler

MADDE 685.- Bir şeyin maliki, onun ürünlerinin de maliki olur.

Ürünler, dönemsel olarak elde edilen doğal veya hukukî ürünler ile bir şeyin...