03 / 05 / 2024

taşınmaz satışı nasıl yapılır

taşınmaz satışı nasıl yapılır

Taşınmaz satışı nasıl yapılır?: 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında taşınmaz satışlarına ilişkin hükümlere göre bir taşınmazın koşula bağlı satışında, koşul gerçekleşmedikçe tapu siciline tescil yapılamıyor.

Koşullu taşınmaz satışı!

Koşullu taşınmaz satışı ile ilgili esaslar Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Buna göre, koşullu taşınmaz satışı nedir? Koşullu taşınmaz satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi, Ankara, Aydın, Sakarya ve Yalova'da bulunan 5 taşınmazı satışa çıkardığını duyurdu.İşte haberin ayrıntıları...

O ilde 5 taşınmaz satılacak!

Bayburt İl Özel İdaresi, Bayburt’ta 5 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlar için 15 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Karayolları, Sivas’taki 4 taşınmazı satışa çıkardı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 16’ncı Bölge Müdürlüğü, Sivas’ta 4 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlarının tümünün Suşehri ilçesindeki farklı köylerde yer aldığı öğrenildi.

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

ADÜAŞ'ın KDV’den muaf merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacak! İşte o iller…

ADÜAŞ'ın merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacağı belirtildi. İşte 6 taşınmazla ilgili geçici teminat bedeli ve ihale şartları…

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır? 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? soruları tapuda satış yapacak kişi veya kişilerce araştırılmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapu satışı belli başlı şartların yerine getirilmesinden gerçekleşebilir. Peki 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? İşte detaylar!

taşınmaz satışı nasıl yapılır Haberi

taşınmaz satışı nasıl yapılır

Taşınmaz satışı nasıl yapılır?

Borçlar Kanunu kapsamında taşınmaz satışlarına ilişkin hükümlere yer veriliyor. Kanuna göre bir taşınmazın koşula bağlı satışında, koşul gerçekleşmedikçe tapu siciline tescil yapılamıyor.


Kanun kapsamında yer alan taşınmaz satışı ile ilgili diğer esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Taşınmaz satışı yasası

I. Koşullu satış ve mülkiyetin saklı tutulması

MADDE 243- Bir taşınmazın koşula bağlı satışında, koşul gerçekleşmedikçe tapu siciline tescil yapılamaz. 


Taşınmaz satışında mülkiyeti saklı tutma koşulu da tescil edilemez.


II. Sorumluluk

MADDE 244- Aksine sözleşme olmadıkça, satılan taşınmaz, satış sözleşmesinde yazılı yüzölçümü tutarını kapsamıyorsa satıcı, eksiği için alıcıya tazminat ödemekle yükümlüdür.


Satılan taşınmaz, resmî bir ölçüme dayanılarak tapu siciline yazılmış olan yüzölçümü tutarını içermiyorsa satıcı, özellikle üstlenmiş olmadıkça tazminat ile yükümlü değildir.


Bir yapının ayıplı olmasından doğan davalar, mülkiyetin geçmesinden başlayarak beş yılın ve satıcının ağır kusuru...