03 / 05 / 2024

taşınmazın değerini olduğundan düşük gösterme

taşınmazın değerini olduğundan düşük gösterme

Taşınmazı gerçek satış bedelinin daha altında bir bedelde satın almış göstermenin cezası var mı? Evin değerini olduğundan düşük göstermenin sakıncaları neler?

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

Ankara'daki bir taşınmazın da içinde olduğu özelleştirme kapsamında 214 milyon 855 bin TL'lik satış gerçekleşti!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Aydın, İzmir ve Muş'taki bazı taşınmazların satışı ve Ankara'daki bir taşınmaza dair imar planı değişikliğine yönelik karar alındı. 

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Fatih Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 86 milyon TL'yi aştı.

Mevduat faiz oranları yatırımların değerini katlama devam ediyor: Bu bankalar cazip fırsatlar sunuyor

Günümüzde tasarruflarını değerlendirmeyi düşünen birçok kişi için bankalardaki mevduat faiz oranları oldukça önemlidir. Mevduat hesapları, birikimlerini artırmak isteyen bireyler arasında giderek daha popülerleşmiştir. Bazı bankaların sunduğu mevduat faiz oranları yatırımların değerini artırıyor.

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: Gayrimenkul zengini SGK'nın elindeki taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı!

Sayıştay’ın 2022 raporları, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gayrimenkul zenginliğini göz önüne serdi. SGK'nın elinde olan taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı. İşte detaylar...

O ilimizde 19 adet taşınmaz kiraya verilecek! Bu yatırımı kaçırmayın!

Bir büyükşehirde daha çok sayıda taşınmazın kiraya verileceği ilanı yatırımcılar tarafından araştırılıyor. 19 adet taşınmazın ihalesinde detaylar belli oldu. Ayrıntılar için haberi okumaya devam edebilirsiniz…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satıyor! 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satacağını duyurdu. 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın… İşte detaylar!

Emlak Konut GYO Maslak 1453'teki gayrimenkullerin değerini açıkladı! 

Emlak Konut GYO, Maslak 1453 projesinde yer alan 77 gayrimenkulün değerini açıkladı. Peki Maslak 1453'ün 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Nuvo Dragos'taki 410 bağımsız bölümün değeri belli oldu! Özderici GYO resmen duyurdu! 

Özderici GYO Maltepe'de yer alan Nuvo Dragos projesindeki 410 bağımsız bölümün değerini açıkladı. Peki Nuvo Dragos'un 2022 değeri ne kadar oldu? İşte Nuvo Dragos projesinin 2022 değeri...

Ziraat GYO Levent arsasının değerini açıkladı! 

Ziraat GYO Levent arsasının değerini resmen açıkladı. Peki  Levent arsasının değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

taşınmazın değerini olduğundan düşük gösterme Haberi

taşınmazın değerini olduğundan düşük gösterme

Türkiye'de tapu harcını ve gelir vergisini az ödemek amacıyla pek çok kişi, aldığı gayrimenkulün satış değerini gerçek bedelinin çok altında beyan ediyor. Peki bu durum sakıncalı mıdır?

Gayrimenkulü gerçek satış tutarının daha altında bir tutarda almış göstermenin satıcı açısından hukuki bir riski bulunur mu? Avukat Önder Meydan sık sık gündeme gelen konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Av. Önder Meydan konuyla ilgili olarak,  “Malumunuz olduğu üzere, taşınmaz satışlarında; satış bedelinin %4’ü oranında tapu harcı alınmaktadır.  Aksi kararlaştırılmadıkça bu bedel alıcı ve satıcı arasında eşit olarak paylaştırılmaktadır. Uygulamada ise genellikle taşınmazı satın alan kişinin tapu harcını ödediği yahut ödettirildiği görülmektedir. Tapu harcını az ödemek isteyen tüketiciler aslında bu davranışları ile telafisi olmayan hatalar da yapmaktadır" şeklinde konuştu.

Gayrimenkul satın alırken daha az tapu harcı...