06 / 05 / 2024

taşlıbayır imar planı

taşlıbayır imar planı

Pendik’in Taşlıbayır bölgesinde kentsel dönüşüme yönelik imar planları onaylandı. Orta ve Dumlupınar Mahalleleri’nde sağlıklı yapılaşmanın önü açıldı. Yeni planlarla binaların otopark sorunu da çözülecek.

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Tuzla İstasyon Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi İstasyon Mahallesi 1797, 6687, 5832 Ada 1, 146, Ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12 ve 147 Ada 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10 Parseller ve Bir Kısım Terkinli Alana İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planı askıya çıkarıldı.

Sarıtaşlı Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu! 

Sarıtaşlı Yatırım İnşaat Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hilmi Sarıtaşlı tarafından kuruldu.

Göktürk rezerv yapı alanı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onama sınırı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi, Muhtelif Parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Onama Sınırı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Onama Sınırı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Tuzla Aydınlı ve İçmeler 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Aydınlı ve İçmeler Mahallesi 1/5000 ve UİP-34790197 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı.

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

ÖİB'den bazı illerdeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bazı şehirlerde yer alan taşınmazların nazım ve imar planı değişikliklerini onayladı.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin satışlar ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı 2 taşınmazın satışı ve Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesine kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yönelik olan ÖİB tarafından verilen kararlar onaylandı.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

Elbistan'ın yeni imar planı yürürlüğe girdi!

Kahramanmaraş Elbistan'ın 1/1000 ölçekli uygulama imar planının yürürlüğe girmesiyle, inşaat ruhsatı, imar iş ve işlemleri, 23 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

taşlıbayır imar planı Haberi

taşlıbayır imar planı

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in büyük önem verdiği depreme dayanıklı ve sağlıklı kentleşme, Taşlıbayır’da başlayacak. Kentsel dönüşüme yönelik İmar Planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce onaylanan Orta ve Dumlupınar Mahalleleri Taşlıbayır Bölgesinde parselasyon çalışması da tamamlandı. Pendik Belediyesi tarafından oluşturulan imar parselleri, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile iki mahallenin muhtarlığında 22 Mart-22 Nisan tarihleri arasında askıya çıkarıldı. 


TESCİL İŞLEMİ GERÇEKLEŞECEK 

Askı süresi içinde vatandaşlardan gelecek itiraz ve talepler de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek uygun görülen değişiklikler yapılacak. Ardından Tapu Kadastro ve Sicil Müdürlüklerinde tescil işlemi gerçekleşecek. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından bölge yapılaşmaya açılacak. 


Yaşanılabilir bir çevre amaçlanıyor

Yeni planda köhnemiş yapı dokusundan arındırılan binaların, depreme dayanıklı hale gelecek şekilde yapılması ve sağlıklı, yaşanabilir bir kentsel gelişme sağlanması amaçlanıyor....