06 / 05 / 2024

Tatil Siteleri ve Villaları

Tatil Siteleri ve Villaları

Tatil siteleri ve villaları ile ilgili esaslar Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alıyor. Buna göre, tatil sitesi nasıl kurulur? Tatil siteleri nasıl olmalı?

Yazlıklar turizme kazandırılsın diye belgelenecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yazlıkların turizme kazandırılması için belgelendirme çalışması başlattı. Bugüne kadar 9 tatil sitesi ile bir butik villa sitesinde bulunan toplam 5 bin 496 yatak belgelendirildi

Tuzla Hayat, Elit ve Zirvekent Siteleri imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, İstasyon Mahallesi Hayat, Elit ve Zirvekent Siteleri ve Yakın Çevresine İlişkin İtirazlar Kapsamında Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave NİP ile 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave UİP Değişikliği askıya çıkarıldı...

Sur Tatil Evleri Antalya'da peşinat ve ara ödeme yok! 2+1'ler 297 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da 2+1'lerin fiyatları 297 bin TL'den başlıyor. Peşinat ve ara ödeme olmadan devre mülk sahibi olunabilen projede teslimlerin 12 ay sonra yapılması planlanıyor. 

Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI’ı 200 milyon dolara aldı!

Tatil evleri ve konut kiralama hizmeti veren çevrimiçi teknoloji platformu Airbnb, Siri'nin kurucu ortağı Adam Cheyer ve Siamak Hodjat'ın kurmuş olduğu yapay zeka şirketi GamePlanner.AI firmasını 200 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

Tatil Olayı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Tatil Olayı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fayyaz Başpınar tarafından kuruldu.

Gençlere Bedava Tatil Fırsatı! Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Seyahatsever Projesi İle Hangi Detaylar Sunuluyor?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gençlere bedava tatil yapma fırsatı geldi. Bakanlık tarafından başlatılan Seyahatsever Projesi 10 Temmuz’da başlayacak. Bedava tatil fırsatı sunan bu projeye 18-30 yaşındaki gençler başvuru yapabilecekler. İşte Gençlik Spor Bakanlığı’nın Seyahatsever Projesi detayları…

Tuzla Hayat, Elit ve Zirvekent Siteleri 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, İstasyon Mahallesi, Hayat, Elit ve Zirvekent Siteleri ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bu tarihlerde çalışan asgari ücretliler acilen baksın! 1.168 TL ek ödeme verilecek!

Ramazan Bayramı'nda tatil yapamayan ve çalışmak zorunda kalan bazı vatandaşlar, bu çalışmanın karşılığında mesai ücreti alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Aşağıda konuyla ilgili detaylar yer alıyor.

Valilikten son dakika açıklaması! Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Ordu ve Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

Son dönemlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Muş ve birçok ilde veli ve öğrencilerin merakla sorduğu "okullar tatil mi?" sorusu gündeme geldi. Peki, Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

Netflix’e para ödemek istemeyenler bu mecraları tercih ediyor!

Ücretsiz Netflix alternatifi olabilecek siteleri ve platformlar herkes tarafından merak ediliyor. Netflix alternatifi olarak öne çıkan 20 en iyi ücretsiz platform belirlendi. İşte herkesin merak ettiği o mecralar…

Vizesiz ve uygun fiyatlı tatil yapmak mümkün! Tatilinizi böyle ucuza getirebilirsiniz! İşte detaylar!

Vizesiz ve uygun fiyatlarla tatil yapmak mümkün. Enuygun.com uygun fiyatlı bir yurt dışı tatillerini, konaklama ve yeme içme ücretlerinin ucuz olduğu, vize istemeyen ülkeleri bir araya getirdi.

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İşçi haklı bulundu, mahkemeden çok konuşulacak fazla mesai ve tatil kararı

Yargıtay’dan fazla mesai ve tatil günleri için dikkat çeken bir karar çıktı.

Tatil Siteleri ve Villaları Haberi

Tatil Siteleri ve Villaları

Tatil sitesi nasıl kurulur?

Tatil siteleri ve villaları ile ilgili esaslar, 21 Haziran 2005 tarihinde 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alıyor. Buna göre, tatil sitesi nasıl kurulur? Tatil siteleri nasıl olmalı?


Tatil siteleri ve villaları,  aşağıda belirtilen (a), (b) ve (c) bentlerinde yer alan tanımlardan biri çerçevesinde gerçekleştirilen, her birinde nitelikli elemanlar ile tefriş edilmiş en az bir yatak odası, oturma bölümü ve banyo, mutfak ile balkon veya teras gibi özel açık alan kullanımları bulunan konaklama birimlerinden oluşan işletme bütünlüğü arz eden ve belge sahibinin tüzel kişilik olduğu tesislerdir.


a) B tipi tatil siteleri; Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde veya Turizm Merkezlerinde yer alan veya bu bölgeler dışında olup desteklenmeleri Bakanlıkça uygun...