04 / 05 / 2024

TCDDnin yeni güzergahları

TCDDnin yeni güzergahları

TCDD'nin 2016 yılında yoğun bir yatırım gündemi var. Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi ihale hazırlıkları sürüyor. İlk prototipin 2018'e yetiştirilmesi hedefleniyor. Yüksek Hızlı Tren seti ihalesi de bu yıl yapılacak...

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Kıbrıs’ta nereye baksanız yeni bir inşaat projesi görüyorsunuz. Popüler yatırım alanı şeklinde gösterilmesinden sonra ilgi odağı haline gelen bölge Türk gayrimenkulcülerin de rotasında yer alıyor. Fiyatlardaki artışlara rağmen yeni yatırımlar ve gelişim potansiyeli bölgeye ilgiyi de canlı tutuyor. 

Skoda'dan yeni nesil otomobil! Skoda Superb’in 4. nesli görücüye çıktı

Skoda, D segmentinde yer alan amiral gemisi modeli Superb’in yeni 4. neslinin tanıtımını gerçekleştirdi. Skoda Superb'in dördüncü nesli görücüye çıktı. Yeni görünümün dışında daha fazla alan, konfor ve en son teknolojiyi ile karşımıza çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Ankaralılara son dakika müjdesi! Ücretsiz Nostaljik Tramvay seferlere başladı! İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları

Ankaralılara resmen son dakika müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre başkentteki Nostaljik Tramvay seferlere başladı. Peki, Gölbaşı nostaljik tramvay güzergahı neresi? Ankara'daki nostaljik tramvay hangi duraklardan geçecek? İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları...

Gram altın için yeni güzergah belli oldu! İslam Memiş'ten net tarih geldi! Altın yatırımcıları bekleyin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, elinde altın olan yatırımcıları beklemeleri konusunda uyararak, gram altında yeni güzergahı açıkladı. Gram altın ne kadar olacak? Altın fiyatları ne olur?

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Borsa yeni güne nasıl başladı? 26 Temmuz 2023 borsada son dakika gelişmesi...

Borsa İstanbul yatırımcısı borsanın güne nasıl başladığını merak ediyor. Peki, Borsa İstanbul yeni güne nasıl başladı? Borsa BIST 100 endeksi ne kadar seviyeden açtı? İşte detaylar...

Borsa İstanbul yeni güne yükselişle başladı!

Yatırımcıların merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 0,26 yükselişle 5.200,23 puandan başladı.

ANZ analistlerinden yeni gümüş beklentisi! Yıl sonunda gümüşün geleceği seviye açıklandı

ANZ analistlerinden yeni gümüş tahmini geldi. 2023 yıl sonunda tahminlerini yukarı yönlü revize eden analistler yıl sonunda gümüşün geleceği seviyeyi açıkladı.

Samsung, Güncelleme Desteği Kesilen Altı Modeli Açıkladı: Artık Yeni Güncellemelerden Mahrumlar!

Samsung, donanım açısından yeni sürümleri destekleyemeyen eski cihazların yazılım desteğini sonlandırmaya devam ediyor. Son olarak altı modelin güncelleme desteğini sonlandırdı. Peki, hangi Samsung cihazları bu kapsamda yer alıyor?

Windows'tan İPhone sahiplerine büyük müjde! Yeni güncelleme ile artık kullanabileceksiniz

Windows büyük bir hamlede bulunarak Windows 11 için yeni bir güncelleme gönderdi. KB5023706 kodlu güncelleme ile artık iPhone sahipleri bilgisayarları üzerinden telefonlarını kullanabilecekler.

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Borsa yeni güne yükselişle başladı. Açıklanan detaylara göre Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,92 artışla 5.277,70 puandan başladı.

İslam Memiş altın ve doların yeni güzergahını açıkladı! Yatırımcılar hem dövizciye hem de kuyumculara akın edecek! 

İslam Memiş altın ve doların yeni güzergahını açıkladı! Yatırımcılar hem dövizciye hem de kuyumculara akın edecek! 

Peugeot 508 makyajlandı! İşte yeni görüntüsü...

Peugeot 508 makyajlandı. Fransız otomobil üreticisi başarılı modeli 508'i makyaj ile yepyeni bir görünüme kavuşturdu. İşte yeni ve asi Peugeot 508...

TCDDnin yeni güzergahları Haberi

TCDDnin yeni güzergahları

ÜLKEMİZDE yaklaşık 50 yıl boyunca en fazla ihmal edilmiş altyapı yatırım alanı nedir sorusunun yanıtı kuşkusuz demiryollarıdır. Ama artık durum tamamen değişti. Son 10 yılda demiryollarına birbiri ardına çok büyük yatırımlar yapılıyor. 2016'da da bu alanda yatırım konusunda muazzam bir hareketlilik olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) 2016 yılı ajandasında yeni demiryolu yatırımlarından yeniden yapılandırma çalışmalarına, hızlı tren garlarından demiryollarında millileştirme çalışmalarına kadar birçok madde yer alıyor. 


Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi kapsamında ihale hazırlıklarını sürdüren TCDD, ilk prototipin 2018 yılına yetiştirilmesini hedefliyor. 2016'da Ankara ve İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yüksek hızlı tren (YHT) projesinin yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yapılması için gerekli çalışmalara başlayacak olan TCDD, 2016 yılında yüksek hızlı tren seti ihalesine çıkmaya hazırlanıyor. 


Yatırım ödeneği tavanı 2016 yılı...