01 / 05 / 2024

TCMB faizi

TCMB faizi

TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 200 baz puanlık artışla yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Ünlü iktisatçıdan mevduat faizi uyarısı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizi artışlarına paralel olarak mevduat faizleri de zirvelere tırmanmaya devam ederken İktisatçı Mustafa Sönmez'den son dakika mevduat faizi uyarısı geldi. İşte o paylaşım...

Merkez Bankası faizi ne kadar yükseltmeye karar verdi?

Mehmet Şimşek'in "pozitif reel faiz" mesajı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek haftaki faiz kararı öncesinde önemli bir tartışma konusu haline geldi. Uzmanlar bu mesajın anlamını ve faiz tahminlerini basın mensuplarına açıkladılar. Peki merkez bankası faizi ne kadar yükseltecek?

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırması beklenirken yabancı ekonomistlerden para politikası faizi beklentileri geldi. 

Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi gerçekleşen beklenti anketi sonuçları açıklandı. Anket, 15 ekonomistin katılımıyla düzenlendi ve tüm katılımcılar politika faizinde artırım öngördü.

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!

Küresel piyasalar, ABD'de bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyallerle yön arayışına devam ederken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararı da yatırımcıların odağında.

Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu. TCMB faizi yüzde 8,5’da sabit tuttu. Faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mart ayı faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 8,5’da sabit tuttuğunu belirterek herhangi bir değişikliğe gitmedi.

TCMB ile bankalar neden buluştu? İşte o toplantının nedeni!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kısıtladığı opsiyonlu Kur Korumalı Mevduat (KKM) işlemlerinin nasıl hesaba katılacağı ve yapılmaya devam edilip edilmeyeceği konusundaki belirsizliği dün bankalar ile bir araya gelerek masaya yatırdığı iddia edildi.

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

Dünya Altın Konseyi verilerine göre yılın üçüncü çeyreğinde en çok altını TCMB aldı

TCMB altın talebinde yılın üçüncü çeyreğinde küresel merkez bankalarını geride bırakarak en çok altın alan merkez bankası oldu. Analistler merkez bankalarının bir takım riskleri bertaraf etmek için altın talebini artırdıklarını belirtiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Aralık ayı politika faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası faz kararı bugün saat 14.00'te açıklandı. Merkez Bankası politika faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 9 oranında sabit tuttu.

Fed'in ardından ECB de faizi artırdı ve 14 yılın zirvesine çıkardı

ABD Merkez Bankası Fed'in ardından Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası politika faizi karalarını açıkladı. Faiz artırımı furyası devam ederken Fed'in şahin tavrının süreceği şeklinde yorumlanan tavrının pay piyasaları üzerinde satış baskısı yarattığı ifade edildi.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları 122,4 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 7,8 artarak 122,4 milyar dolara çıktı.

TCMB faizi Haberi

TCMB faizi

TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 200 baz puanlık artışla yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltti.

TCMB açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Enflasyon görünümüne dair risklerin bertaraf edilmesi, enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve dezenflasyon sürecinin en kısa sürede yeniden tesisi için 2021 sonu tahmin hedefi göz önünde bulundurularak güçlü bir parasal sıkılaştırma yapılmasına karar verildi.

TL'deki değer kaybının gecikmeli etkileri, uluslararası gıda fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyon beklentilerindeki bozulma enflasyon görünümünü olumsuz etkilemektedir.

Milli gelir verileri ve son çeyreğe ilişkin göstergeler, iktisadi faaliyette güçlü bir seyre işaret etmektedir ancak artan vaka sayıları nedeniyle getirilen kısıtlamalar, başta hizmetler sektörü olmak üzere iktisadi faaliyetin kısa vadeli görünümüne dair belirsizlik oluşturmaktadır.

Karar alma süreçlerinde orta vadeli bir perspektifle enflasyonu etkileyen tüm unsurlar ve...