03 / 05 / 2024

teminat modeli

teminat modeli

Hükümet iş dünyasından gelen öneriyi dikkate aldı. Konutu bitirmeden kaçan müteahhit için 'teminat modeli' uygulaması getiriliyor. İnşaatın temelini atan bankaya belli bir teminat yatıracak. İşi tamamlarsa parayı geri alacak..

6 adımda evinizi teminat altına alın!

Gayrimenkul sektöründe evlerin teslim edilip, tüketicilerin mağdur edilmemesi için birçok finansman modeli gündeme geliyor. Eğer ev alacaksanız, evinizin hangi modelle teminat altına alındığını araştırmalısınız...

Neler bina tamamlama sigortası teminatı dışındadır?

Bina tamamlama sigortası, ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde yapılıyor. Peki bu sözleşmenin teminatı nedir? Neler bina tamamlama sigortası teminatı dışındadır?

Konut desteğinde Alman modeli yolda!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konut hesabında yeni sistem planladıklarını ve bunun içinde faiz desteğinin de yer aldığı söyledi. Modeller arasında Almanya modeli öne çıkıyor. 

Türk Eximbank müteahhitler için teminat desteğine başlıyor!

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 2018'den itibaren teminat mektubu konusunda adım atacaklarını söyledi.

Ödül İstanbul kampanyalı ödeme modeli!

Ödül İstanbul projesi Özyurtlar İnşaat imzasıyla yükseliyor. Ödül İstanbul kampanyalı ödeme modeli kapsamında yüzde 5 peşinatla ev sahibi olunabiliyor...

Batışehir kampanyalı ödeme modeli!

Batışehir kampanyalı ödeme modeli kapsamında peşinatsız ödeme imkanı sunuluyor. Projede fiyatlar 404 bin TL'den başlıyor...

Bahçeyaka Ispartakule kampanyalı ödeme modeli!

Bahçeyaka Ispartakule kampanyalı ödeme modeli kapsamında cazip fırsatlar sunuluyor. Projede aylık taksitler 1.200 TL taksitle ödeme yapılabiliyor...

We Haliç'te We Ilgın Finans modeli ödeme!

We Haliç projesi Ilgın İnşaat tarafından İstanbul Gaziosmanpaşa'da hayata geçirildi. Projede uygulanan We Ilgın Finans modeli ödeme planına göre 48 ay faizsiz ödeme yapılabiliyor...

We Haliç'te We Ilgın Finans Modeli ile herkes ev sahibi olacak!

We Haliç projesinde dev bir kampanya başladı. We Ilgın Finans Modeli ile projeden daire almak isteyenlere 48 aya kadar vade farksız taksitlendirme imkanı sunuluyor. 

AcarBlu'da konut iade modeli fırsatı başladı!

Toplam 240 rezidanstan meydana gelen  Acarblu Rezidans projesi Acarlar Şirketler Topluluğu tarafından inşa ediliyor. AcarBlu'da konut iade modeli fırsatı başladı. Projede 5 sene sonra evi iade etmek isteyenlere, parası geri ödeniyor. 

Acarlar, Konutta İade Modeli'ni hayata geçiriyor!

İnşaat projelerine ağırlık veren Acarlar Şirketler Topluluğu; sektöründe ilk olma özelliği taşıyan, dünyada daha önce benzeri görülmemiş “Konutta İade Modeli (KİM)’’ni hayata geçiriyor.

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

Kanal İstanbul finansman modeli geliştiriliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul ile İstanbul 3. Havalimanı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, Kanal İstanbul için özel finansman modeli geliştirdiklerini söyledi.

teminat modeli Haberi

teminat modeli

Vatandaşın konut mağduriyetini önlemek için radikal adımlar atmaya hazırlanan hükümet düğmeye bastı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konutu bitirmeden kaçan müteahhitlere karşı 'teminat modeli' uygulaması üzerinde çalışıyor. Buna göre inşaatın temelini atan müteahhit yapacağı binanın maliyetinin belli oranı kadar teminat verecek. Bu para bakanlık tarafından belirlenecek bir hesaba yatırılacak. İşi bitirdiğinde ya da büyük oranda tamamladığında bu parayı geri alabilecek. Böylece ev, dükkân alan vatandaşın mağdur olmasının önüne geçilecek. 


ŞARTLI SATIŞ SİSTEMİ 

Sektöre yönelik yaptırımlarla birlikte yatırımları teşvik edecek, finansman kaynaklarını artıracak adımlar da atılacak. Ekonomi yönetimi, Amerika'da kullanılan 'şartlı satış' sistemini de gündemine aldı. Buna göre bankanın bir projeyi finanse etmesi müteahhidin önceden belirlenen oranda satış yapmasına bağlı. Belli oranda satışı yapan müteahhidin piyasa güvenirliliği test edilerek kredi olanakları yüksek tutuluyor. 


GÜVENLİK...