17 / 06 / 2024

Temiz plajlar internetten öğrenilebilecek mi

Temiz plajlar internetten öğrenilebilecek mi

Sağlık Bakanlığının tatil mevsimi nedeniyle oluşturduğu takip sistemi ile deniz ve göl kıyısındaki plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özellikleri internetten öğrenilebilecek.

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu! 

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 12 milyon 171 bin 303,84 TL sermaye bedeli ile Selim Asael, Selim Bergsen ve İlia Karavil ortaklığında kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

Schengen vizesi için internetten başvurunun önü açıldı!

AB Komisyonu Schengen vizesi için internetten yapılacak başvurunun önünü açan düzenlemeyi kabul ettiğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İnternetten konut ve otomobil ilanlarında yeni dönem! Bunu yapmayanlara tam 100 bin TL ceza!

Konut ve otomotiv piyasasında sahte ilanlar vererek fiyatları artıran kişilere karşı Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) zorunlu hale getirildi. EİDS'ten doğrulama yapmayan kişiler artık internetten ilan veremeyecek. Gerçek dışı bilgi beyan eden kişilere de 100 bin TL'ye kadar para cezası veril

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Ticaret Bakanlığı, internetten sipariş verilen ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için yeni bir sistem kuracak. e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi de devreye alınacak.

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

Başkan Biden önderliğindeki ABD, temiz enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla 20 milyar dolarlık yeni finansman imkanını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Market ya da internetten gıda ürünü alanlar dikkat! Para geri ödemesiyle ilgili yeni kural geliyor!

Hükümet, küçük üreticiyi korumak için harekete geçti. Buna göre, yeni kanunla, internetten ya da marketlerden alınan gıdalar eğer 30 gün içerisinde bozulursa, para iadesi de 30 günde yapılacak.

Zamlı yarış kızıştı! Hem şubeden hem internetten başvuran emekliler 7.500 TL para alıyor! 

Emekli promosyonları için Kasım ayında yeni döneme girildi. Emekli promosyon kampanyaları ile rakamlar 7.500 TL'ye kadar çıkarken kampanya süreside uzatıldı. Hem şubeden hem internetten başvuran emekliler 7.500 lira kazanma fırsatını yakalıyor. 

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Temiz Teknoloji Fonu için yaklaşık 1 milyar dolarlık kredi!

ABD Hazine Bakanlığı, gelişmekte olan ülkelerin temiz enerjiye geçişini hızlandırmasına yardımcı olmak için Temiz Teknoloji Fonu'na (CTF) 950 milyon dolarlık bir kredi verdiğini duyurdu.

İnternetten teknolojik alet alanlar dikkat! Ticaret Bakanlığı duyurdu

Ticaret Bakanlığı'ndan internet üzerinden teknolojik alet alanları ilgilendiren son dakika haberi var. Bakanlık, internetten cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar alanların koşulsuz iade hakkını kaldırılıyor. Karar 1 Ekim'de yürürlüğe girecektir.

İnternetten alışveriş yapanlara özel! Tam 200 lira hediye

Bonus'tan internetten alışveriş yapanlara özel bir kampanya geldi. Buna göre Garanti Pay ödemelerinde 200 TL'ye varan bonus mümkün olacak. İşte haberin ayrıntıları...

Temiz plajlar internetten öğrenilebilecek mi Haberi

Temiz plajlar internetten öğrenilebilecek mi

Vatandaşlar, yararlanmak istedikleri plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özelliklerini Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu internet sitesinden öğrenebilecek.


Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği çerçevesinde, yüzme sezonu boyunca deniz ve göle kıyısı olan 34 ilde, bakteriyolojik izleme çalışmaları yapıyor.


İzlenecek yerler valiliklerde oluşturulan il komisyonu tarafından her yıl sezon öncesinde belirleniyor. Halk sağlığı müdürlükleri tarafından belirlenen takvime göre yüzme sezonu boyunca 15 günde bir alınan su numunelerinin bakteriyolojik analizi yapılıyor.


Kontrollerde zorunlu değerleri sağlamayan plajlar, öncelikle kirlilik kaynağının tespiti ve bunun önlenmesi için çevre ve şehircilik il müdürlüğüne bildiriliyor, gerekli tedbirlerin alınması için ilgili belediye uyarılıyor ve yüzme alanı halkın kullanımına kapatılıyor.


Geçen yıl  izleme çalışmaları yapılan 34 ildeki bin 208 plajın yüzde 98'inin yüzme suyu kalitesinin zorunlu...