30 / 04 / 2024

Temmuz ayı dış ticaret açığı

Temmuz ayı dış ticaret açığı

Temmuz ayında dış ticaret açığı yüzde 34,8 azaldı ve 6 milyar 460 milyon dolara geriledi. İhracat ise yüzde 2,6 artarak 13 milyar 403 milyon dolara yükseldi.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Asgari ücret resmen buhar oldu! Temmuz ayından bugüne tamı tamına 2 bin 125 TL değer kaybetti!

Milyonlarca memur, emekli ve işçinin temmuz ayında aldığı asgari ücret zammı çabuk eridi. Asgari ücretin alım gücü eylül başında 9 bin 277 TL’ye inerken en düşük emekli maaşı 3 bin 423 TL kaydetti.

Perakende Güven Endeksi temmuz ayında düşüşe geçti!

TEPAV Perakende Güven Endeksi verilerini yayımlandı. Bu kapsamda, Temmuz ayında aylık 7,0 puanlık azalışla -16,4 puan değerini aldı. İşte detaylar...

Temmuz ayı fiyat listesi belli oldu! Citroen 335 bin 500 liraya satıyor; Akıl alır gibi değil

Dünyaca ünlü otomobil üreticilerinden biri olan Citroen, Temmuz ayı güncel fiyat listesini yayımladı. Citroen'in yeni fiyatları otomotiv pazarında oldukça dikkat çekti. Marka, 335 bin 500 TL'den satışa çıkardığı ucuz elektrikli modeli Ami oldukça ilgi görüyor. İşte detaylar...

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte tüm abone gruplarının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan tarifelerini açıkladı. İşte faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Temmuz ayında memur maaşına okkalı zam Meclis'te! En düşük maaş 22 bin TL! 

Temmuz ayına adım adım yaklaşırken memurlar gözlerini maaş zammına çevirdi. Temmuz ayında memur maaşına okkalı zam geleceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Konu meclise taşındı. İşte detaylar...

Bakan Nebati'den asgari ücret zammı açıklaması; "Bu yılın temmuz ayında..."

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milletvekili olarak seçildiği Mersin'de düzenlenen "İş İnsanları ile Hasbihal Toplantısı"nda, iş insanları ile bir araya geldi ve konuşmasında temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen ara zamla ilgili açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Memura zam müjdesi! Temmuz ayında en düşük memur maaşı ne kadar olacak? 

Enflasyon artış oranına göre hesaplanan memur maaş zamlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haber geldi. Peki, Temmuz ayında en düşük memur maaşı ne kadar olacak? 2023 memur maaş zammı...

Emekliler için temmuz ayı zamlı maaş tablosu belli oldu! Temmuz ayında en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına temmuzda yılın ikinci zammı uygulanacak. Ocak-Mart dönemi kapsamında 3 aylık enflasyon yüzde 12,52 olarak gerçekleşti. Emekli maaş hesaplamaları için yeni güncellemeler gerçekleşti. İşte, temmuz ayı emekli aylığı hesaplamaları!

EYT ile emeklilik hakkını kazananların ikilemi: Şimdi emekli olmak mı avantajlı? Yoksa temmuz ayında emekli olmak mı?

EYT düzenlemesi ile yaklaşık 2,2 milyon kişi emeklilik hakkına kavuştu ama bazıları daha fazla tazminat almak için hemen emekli olmak yerine çalışıp temmuz ayında emekliliği düşünüyor. Peki, hangisi doğru? Şimdi emekli olmak mı? Yoksa temmuz ayını beklemek mi avantajlı? İşte uzmanı yanıtladı...

Yatırımcıya temmuz ayında 38 milyar liralık teşvik verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temmuz ayında 868 yatırım teşvik belgesi düzenlerken, belge alan projelerin yatırım tutarı 38 milyar 165 milyon 474 bin 953 lira oldu.

Temmuz ayında işsizlik sayısı yıllık bazda 542 bin arttı!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre kayıtlı işsiz sayısı Temmuz ayında aylık 29 bin kişi azalırken, yıllık bazda 542 bin kişi artış gösterdi. Kayıtlı işsiz sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 18,1 oranında arttı.

Isuzu D-Max'in Temmuz ayı fiyatları belli oldu! En ucuz Isuzu D-Max ne kadar? İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Isuzu D-Max'in Temmuz ayı fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Isuzu D-Max fiyatları ne kadar? En ucuz Isuzu D-Max ne kadar? İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Temmuz ayı dış ticaret açığı Haberi

Temmuz ayı dış ticaret açığı



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan Temmuz 2014 Geçici Dış Ticaret İstatistikleri açıklandı. 


Buna göre,  ihracat temmuz ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 arttı ve 13 milyar 403 milyon dolara yükseldi. Aynı dönemdeithalat yüzde 13,5 azalarak 19 milyar 863 milyon dolar oldu.


Temmuz ayında dış ticaret açığı yüzde 34,8 azaldı ve 6 milyar 460 milyon dolara geriledi. 


İhracatın ithalatı karşılama oranı ise geçen yılın temmuz ayında yüzde 56,9 iken, bu yılın aynı ayında yüzde 67,5'e çıktı.


Almanya temmuzda en fazla ihracat yapılan ülke


AB'nin ihracattaki payı 2013 temmuz ayında yüzde 41,6 iken, bu yılın aynı ayında yüzde 45 oldu. AB'ye yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,1 artarak, 6 milyar 36 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Almanya...