03 / 07 / 2024

temmuz kira zam oranları

temmuz kira zam oranları

Kiracının en çok merak ettiği husus, kira bedeline ne kadar zam yapılacağı oluyor. Kiracı olarak sözleşmenizin Temmuz ayında dolduğunu ve kira sözleşmenizi yenilediğinizi farz edelim. Peki, Temmuz ayı kira artışı nasıl hesaplanır?

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Kira zam sınırı kalkarsa en çok yeni ev kiralayanların etkileneceğine dikkat çeken emlakçılar, kalkmama ihtimaline karşı konut sahiplerinin daireleri boş tuttuklarını belirtti. İşte ayrıntılar..

Kira zam oranları nasıl belirlenecek? 1 Temmuz itibari ile uygulanacak oran ne olacak? 

Temmuz ayına yaklaşırken, ev sahibi ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak etmekteler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu sınırın kalkması gerektiğini vurgulamıştı. TÜFE ortalaması üzerinden belirlenecek yeni zam oranları yol gösterecek.

Temmuz ayı zam beklentileri artıyor! En düşük memur ve memur emeklisi ne kadar alacak?

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı maaş zamlarında. Buna göre, son güncellemeler kapsamında temmuz zammı için yeni hesap ortaya çıkmış durumda. İşte memura, emekliye meslek meslek zamlı maaş tablosu nasıl?

Ev sahipleri kira sözleşmeleri ve tespit davaları için Temmuz ayını bekliyor!

Fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla 2 senedir uygulanan kiraya yüzde 25 zam tavanında sona gelindi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada yüzde 25 artışın sembolik kaldığını, zam oranlarının yüzde 100’ü aştığını kaydederek, kira tespit davalarının Temmuz ayınu beklediğini belirtti.

1 Temmuz'dan sonra kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? Kiracılar hemen bakın! 

2022'de başlatılan konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz'da bitmesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o açıklama...

Asgari ücrete Temmuz'da zam var mı? Uzmanlar 20 bin TL'ye işaret etti! İşte 1 kg un hesabıyla yeni maaşlar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli ve asgari ücretliye yılbaşında yapılan  zamların enflasyon karşısında erdiğini un hesabıyla anlatarak yapılması gerekenlere dikkat çekti. İşte detaylar...

Kira artışındaki yüzde 25 zam sınırlaması Temmuz’u beklemeden iptal edilsin!

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması nedeniyle mağdur ev sahiplerinin sayısı ve kiracı ile yaşanan sorunları her geçen gün yenisi ekleniyor. Konuyla ilgili gözler temmuz ayına çevriliyken ekonomist Nejat Özonay, “Temmuz 2024’ü beklemeden uygulamayı iptal etmek doğru olur” önerisini getirdi.

Yüzde 25 kira artışı kalkarsa zam oranı ne kadar olacak? Kira kontratı yüzde 70.9 oranıyla yenilenebilir! 

Konut kiralarında yüzde 25'lik tavan zam uygulaması, 2 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki yüzde 25 kira artışı kalkarsa zam oranı ne kadar olacak? İşte o son dakika hesabı...

Yüzde 25 zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? Kiracılar ve ev sahipleri dikkat!

Geçtiğimiz senelerde kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor. Peki zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son dönemlerde gündemden düşmeyen yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili olarak bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Tunç bunun uzatılıp uzatılmayacağının o gün belirleneceğini belirterek, "O günkü şartlar geldiğinde Meclisimizin vereceği karardır" diye konuştu

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

temmuz kira zam oranları Haberi

temmuz kira zam oranları

Temmuz ayı kira artışı nasıl hesaplanır?

Yeni kira döneminde kiracının en çok merak ettiği husus, kira bedeline ne kadar zam yapılacağı oluyor. Ev sahibi, Borçlar Kanununa göre kiracısına istediği oranda zam yapamıyor.


Yapılacak zam, kanun ile birlikte ÜFE oranlarına bağlanıyor. Süresi yenilenen kiralamalarda yapılacak artışta o dönemin enflasyon oranlarına bakılıyor.


Örneğin kira sözleşmenizin Temmuz ayında dolduğunu ve kira sözleşmenizi yenilediğinizi farz edelim. Bu durumda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz ayı dönemine ait ÜFE oranlarına bakılması gerekiyor.


TÜİK, bir döneme ait verileri, bir sonraki ayın 3'ünde açıklıyor. Bu tarihin haftasonuna gelmesi halinde, o günü takip eden ilk Pazartesi günü ÜFE oranları açıklanıyor.


Buna göre, Temmuz kira zam oranları, Ağustos ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. Peki, ÜFE nedir? Hangi ÜFE oranı zamma yansıtılacak?


ÜFE...