25 / 07 / 2024

tevdi mahalli tayini ne demektir

tevdi mahalli tayini ne demektir

Borçlunun borcunu ödemek istemesine rağmen alacaklının bunu kabul etmemesi, alacaklının adresinin bulunamaması gibi durumlarda borçlu, tevdi mahalli tayini isteyebiliyor. Peki, tevdi mahalli tayini ne demek?

Elbistan’a yeni imar planı geliyor! Elbistan’ın yeni anayasası olacak!

AK Parti Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Çelik, Elbistan’ın 100 yılını kapsayacak bir imar planına ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Bize görev tevdi edilmesi durumunda hazırlayacağımız imar planı, Elbistan’ın yeni anayasası olacak” şeklinde konuştu.

DHMİ Esenboğa Havalimanı hangar mahalli kiraya veriliyor! 

DHMİ Genel Müdürlüğü, Esenboğa Havalimanı 5 no.lu apron bölgesinde bulunan hangar mahallini, uçakların konaklaması ve depolama alanı şeklinde kullanılmak üzere kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Türk çiftçiler dikkat! Bu türler korumaya alındı, mutlaka haberiniz olsun

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen projeler çerçevesinde Kilis, Honamlı, Abaza, Kaçkar, Ankara, Halep ve Mahalli keçi ırkları koruma altına alındı. Çiftçilerin de bu duruma karşı bilgili olmasının fayda sağlayacağı belirtildi.

3+1 evin ikinci elden döşenmesinin maliyeti kaç para?

İkinci eşya satan spotçularda üniversite öğrencileri ve tayini çıkan memurlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Peki ikinci elden ev döşemenin maliyeti kaç para? Hangi eşya ikinci elde ne kadar?

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

Binalara kimlik sertifikası dönemi başlıyor! 5 yıllık periyotlarla denetlenecek

Tamamlanan yapıların izlenmesini kolaylaştırmak için "bina kimlik sertifikası" uygulaması getirilecek. Mahalli idarelerin Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği projelerin hayata geçirilmesi, herhangi bir aksaklık olmaması için Blokajlı Banka Hesabı sistemi kurulacak

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu işlemlerinde yaş sınırı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam 70 yaşında. Bir miktar birikimi var ve hesaplı bulduğu bir daireyi almak istiyor. Yaşı itibarıyla böyle bir alımı yapabilir mi yoksa bir vasi tayini gerekir mi?' sorusunu cevapladı.

Lütfi Elvan: Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamış bulunmaktayım!

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Cumhurbaşkanı'mızın tensipleriyle görevime başladım. Bu görevi tevdi eden Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul için mahalli yönetim yetki dışı!

‘Kanal İstanbul’ projesinin uluslararası hukuk’u ve devletlerarası siyasî ilişkileri ilgilendiren ve bir mahallî yönetimin yetki alanı dışında olduğunun düşünülmesi gerekiyor. Proje uluslararası hukuku da yakından ilgilendiriyor.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı!

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31193 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

tevdi mahalli tayini ne demektir Haberi

tevdi mahalli tayini ne demektir

Tevdi mahalli tayini ne demek?

Borçlunun borcunu zamanında ödeyemeyerek temerrüde düşmesi, gerek alacaklı gerekse borçlu açısından çeşitli hukuki sonuçlar doğurur. Bu nedenle borcunu ödemek istemesine rağmen alacaklının kabul etmemesi, alacaklının adresinin bulunamaması gibi durumlarda borçlu, borcunu mahkemenin belirteceği bir yere yatırarak borcundan ve dolayısıyla temerrüde düşmekten kurtulmak isteyebilir.


Tevdi mahalli talebini içeren dilekçeye, istemin dayanağı olan belgelerin de eklenmesi gerekir. Buna karşın tevdi mahalli tayinine itiraz da edilebiliyor. Tevdi mahalli tayini itiraz dilekçesi aşağıda yer alıyor:


Tevdi mahalli tayinine itiraz dilekçesi!


………… …. SULH HUKUK HAKİMLİĞİ'NE,


İTİRAZ EDEN (DAVACI)            : 


DAVACI VEKİLİ                          : 


KARŞI TARAF (DAVALI)           : 


DAVA KONUSU            ...