26 / 07 / 2024

ticaret bakanlığının ödediği kiralar

ticaret bakanlığının ödediği kiralar

Ticaret Bakanlığınca kullanılan binaların yıllık kira tutarları TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çankaya Belediyesi'nden Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediyesi tarafından  Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama geldi ve kamu yararına aykırılıklar olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılması çevrecileri ayağa kaldırdı!

Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasını imara açması çevrecileri de ayağa kaldırdı. Söz konusu arsa için imza kampanyası başlatıldı.

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.

Her dediği tek tek çıkan İslam Memiş şimdi de gram altının şifresini verdi! 

Her dediği tek tek çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bu kez de gram altının şifresini verdi. İşte İslam Memiş'in yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altın ile ilgili peş peşe yaptığı o açıklamalar...

Ticaret Bakanlığı'ndan yetki belgesiz emlak işletmelerine 29,2 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, yetki belgesi almadan taşınmaz ticareti yapan emlak işletmelerine bugüne kadar 29 milyon 221 bin 612 Türk Lirası idari para cezası uygulandığını duyurdu.

'Altın alalım mı' diyenlerin beklediği cevap gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten geldi!

Gram altında her dediği tek tek çıkan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 6 Haziran Perşembe ve 7 Haziran Cuma günkü kritik veriler öncesinde dolar-euro ve altın-gümüş rakamları için önemli uyarılar yaptı. İşte o uyarılar...

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...

Gökçe Bahadır'ın eşi Emir Ersoy'la Etiler'de yaşadıkları evin kira bedeli adeta servet değerinde. Bahadır'ın milyonlar ödediği ev sosyal medyanın diline düştü. İşte o ev...

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Aile Bakanlığı Ekim 2023 ödemeleri için müjde geldi! Hesaplara 1.100 TL yatırılacak, mutlaka alın!

Aile Bakanlığı'nın merakla beklenen Ekim 2023 ödemeleri için müjde geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, hesaplara 1.100 TL yatırılacak, bu paraları mutlaka alın...

ticaret bakanlığının ödediği kiralar Haberi

ticaret bakanlığının ödediği kiralar

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ticaret Bakanlığınca kullanılan binaların yıllık kira tutarlarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

CHP'li Tanrıkulu sorularının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Tanrıkulu'nun soruları

1- Bakanlığınıza bağlı kaç binanız bulunmaktadır?

2- Bu binaların kaç tanesi kiralıktır? Yıllık kira tutarı ne kadardır?

3- Önümüzdeki 3 yıllık süreçte bina kiralayacak...