29 / 04 / 2024

TİKA üsküp projeleri

TİKA üsküp projeleri

Makedonya’da 2006 yılından itibaren faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), eğitim, sağlık, altyapı ve kültürel mirasın korunması gibi birçok alanda bugüne kadar 489 proje hayata geçirdi.

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı TekSüt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü! BİM 14 Kasım 2023 aktüel kataloğu...

BİM'in 14 Kasın Salı 2023 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı Tek Süt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü. İşte BİM aktüel ürünler kataloğu...

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Bahaş Harmony Üsküp geliyor! 2024'te teslim! 

Bahaş Holding, Üsküp’ün ilk ve tek lüks villa projesi için düğmeye bastı. Bahaş Harmony Üsküp'te 3+1 ikiz villalar bulunuyor. İşte Bahaş Harmony Üsküp ile ilgili merak edilenler...

Mustafa Saka kimdir? Hangi şirketlere çalıştı? Kaç dil biliyor? Şu an ne iş yapıyor?

Mustafa Saka kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Kaç dil biliyor? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Trend GYO’da hangi görevi yürütüyor? İşte Mustafa Saka ile ilgili tüm merak edilenler...

Evlenmeyi düşünenler kaçırmayın! Pırlanta yüzükler yüzde 70 ucuzladı! 14 Mart 2023 Fiyat Listesi

Pırlanta topaz yüzük koleksiyonunda yüzde 70 indirim yapan Lal Pırlanta’da 0.61 karat pırlanta topaz yüzük 6.652 liradan 1.907 liraya, 0,69 Karat pırlanta topaz yüzük 7.124 liradan 2.137 liraya kadar düştü. Peki Lal Pırlanta’da başka hangi takılar indirime girdi? İşte fiyat listesi…

Arnica Magma UT62050 Şok Buharlı Ütü kaç TL, en uygun nerede satılıyor? 7 Mart 2023 fiyat listesi...

Arnica Magma, tüm kumaş türlerinin üzerinde yağ gibi kayar; parlama, yapışma, damlama yapmaz. Kırışıklıkları açarken giysileri yıpratmaz. Peki, Arnica Magma, kaç watt? Arnica Magma dikey ütüleme yapar mı? İşte detaylar...

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

TİKA üsküp projeleri Haberi

TİKA üsküp projeleri

AA muhabirine açıklama yapan TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, TİKA'nın 2015 yılında da Makedonya'da etkili faaliyetler yürüttüğünü söyledi.


Tiryaki, TİKA'nın kurulduğu günden bu yana ülkede 489 proje hayata geçirdiğini dile getirdi.


Projelere değinen Tiryaki, sağlık alanında hastane ve sağlık ocağı tadilatından donanım ve tıbbi analiz laboratuvarlarının kurulmasına, birçok projeye imza attıklarını, kültürel mirasın korunması kapsamında da önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.


Tiryaki, "Makedonya'daki ecdat yadigarı mirasa sahip çıkılması ve bu kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması amacıyla, Manastır şehrinin en güzide eserlerinden İshakiye Camisi'nin, ayrıca İştip'teki Radanye Mahmut Aga Camisi ve Ustruga'daki Mustafa Kebir Çelebi Camisi ile Kalkandelen'deki Osmanlı hamamının restorasyonları çalışmaları başarılı şekilde tamamlandı" dedi.


Üsküp'teki Sultan Murat, İshak Bey (Alaca) ve Hüseyin Şah camilerinin restorasyon, yapısal güçlendirme ve çevre düzenleme uygulama projeleri ile...