04 / 05 / 2024

TİKAdan eğitime destek projeleri

TİKAdan eğitime destek projeleri

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir okulda, kimya, fizik, biyoloji laboratuvarı kurdu, 7 sınıfı onardı ve okula 300 tane ders sıra masası yardım etti.

60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi!

İlçede hayata geçireceği projelerini tek tek açıklayan Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Esenler Belediye Başkan adayı Mehmet Tevfik Göksu, 60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi verdi. 

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

2023-2024 Akademik yılında hangi üniversiteler online eğitime geçiyor? İşte detaylar

2023-2024 akademik yılına sayılı günler kala, öğrenciler birçok sürprizle karşı karşıya. Online eğitime geçiş yapan üniversiteler, yüz yüze eğitim bekleyen öğrencileri hayal kırıklığına uğratıyor. Bu nedenle bazı okullara öğrencilerin gitmesine gerek kalmayacak. İşte o okullar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, o çocuklarının eğitimine destek olacak! Hemen siz de bir göz atın!

Ağustos ayında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli destek ödemeleri hakkında bilgi paylaşımını sürdürüyor. İşte detaylar...

Lotus Klinik Araştırma Eğitim Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Lotus Klinik Araştırma Eğitim Ve Danışmanlık Limited Şirketi Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Esra Bilgin tarafından kuruldu.

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

Demir fiyatları çakıldı kaldı! Fiyatlar düştükçe düştü! 21 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün gözde malzemesi olan demir fiyatlarına bugün bir indirim daha geldi. Demir fiyatları çakıldı kaldı! Fiyatlar düştükçe düştü! Demir fiyatları ne kadar oldu? 21 Mart 2023 dmeir fiyat listesi.

Uzaktan eğitime geçen üniversiteliler dikkat! Evinizden para kazanacaksınız!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından okulları kapanarak online eğitime sistemine geçen üniversite öğrencilerinin evinden çıkmadan yapabileceği ek işler neler?

Eğitime bir hafta ara verildi, kamu ihaleleri ertelendi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitime bir hafta ara verilirken, depremlerden etkilenen illerde 7-17 Şubat tarihlerinde yapılacak ihalelerin, ihale tarihinden itibaren 2 hafta sonra aynı saatte yapılmak üzere ertelendiği duyuruldu.

İnşaat demir fiyatları resmen dibe vurdu! 1 ton demir fiyatı düştükçe düştü! 21 Aralık 2022 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son zamanlarda indirim gelmeye başladı. Çin'de demir cevherinde tüm dinamikleri değiştirecek yeni adımların atılması ile demir fiyatları gerilemeye başladı.  1 ton demir fiyatı düştükçe düştü! Demir fiyatları ne kadar oldu? 21 Aralık 2022 demir fiyat listesi.

Türkçe öğretmenleri 2023'te ne kadar alacak?

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücretin ne olacağı beklenirken, Türkçe öğretmenleri 2023 yılında maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Yılda iki kere zam yapılan öğretmen maaşları derecelerine göre belirleniyor. Türkçe Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

İnşaat demir fiyatlarına bir indirim daha geldi! 1 ton demir fiyatı düştükçe düştü! 12 Aralık 2022 fiyat listesi 

İnşaat sektörünün en önemli temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bugün bir indirim daha geldi.1 ton demir fiyatı düştükçe düştü! 12 Aralık 2022 fiyat listesi...

NEF'ten eğitime dev destek! Sakarya'da inşa edilecek

Nef, eğitime verdiği desteklerine devam ediyor. Nef, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'yle imzaladığı protokol dahilinde üniversiteye Yabancı Diller Yüksek Okulu ile Bilim ve Teknoloji Merkezleri inşa edecek.

TİKAdan eğitime destek projeleri Haberi

TİKAdan eğitime destek projeleri

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir okulda, kimya, fizik, biyoloji laboratuvarı kurdu, 7 sınıfı onardı ve okula 300 tane ders sıra masası yardım etti.


Bu nedenle okulda düzenlenen törene, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Raşit Dostum’un Müşaviri Sencer Karger, Afganistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.


TİKA Kabil Koordinatörü Şahin, Bebe Mehru okulunda yedi sınıfın onarımını yaptıklarını dile getirerek, “ Okula 300 tane sıra yardımını yaptık ve daha önce olmayan kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarlarını kurduk” dedi.


Şahin, TİKA’nın yaptığı yardım ile artık 2 bin 700 öğrencinin yerde değil belki sırada oturarak eğitim alacağını belirterek, onarım yapılan sınıflardan da günlük 800 öğrencinin istifade edeceğini bildirdi.


Okulda TİKA tarafından kurulan fizik, kimya ve...