20 / 05 / 2024

tokattaki tarihi han

tokattaki tarihi han

Bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, gelen tepkilerin ardından "Taşhan" tabelası yeniden asıldı...

Karaköy’deki Tahir Han 230 milyon TL'ye satışa çıktı!

Mimar Vedat Tek’in imzasıyla 1935'te hayata geçirilen Karaköy’deki Tahir Han, açık artırmayla satışa çıkarılacak. İstanbul Boğazı’nı gören 7 katlı tarihi bina için 230 milyon Türk Lirası muhammen değer biçildi. 1. artırma başlangıç bedelinin ise 115 milyon 30 bin Türk Lirası olduğu belirtildi.

İzmir Konak'taki tarihi bina 35 milyon dolara satılıyor!

İzmir'in tarihi hanlarının en büyüklerinden biri olan Konak'taki Büyük Kardiçalı Han'ı 35 milyon dolara satılıyor.

Beyoğlu’nun simgesi tarihi Markiz Pastanesi satıldı! İşte yeni sahipleri!

Beyoğlu'nun simge pastaneleri arasında yer alan Markiz satıldı. Tarihi pastaneyi 2013 yılında Narmanlı Han'ı alan Tekin Esen ve Mehmet Erkul satın aldı.

Hükümetten ev hanımları için tarihi adım! 12.000 TL maaş bağlanacak! İşte şartlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Bu beyannamede ev hanımlarının emeklilik durumu da yer aldı. İşte detaylar!

Tarihi Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı

Osmanlı’da saray doktorluğu yapan Nuri Kenan Paşa tarafından inşa ettirilen ve o dönem muayenehane olarak kullanılan Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı. Aynı han için geçtiğimiz yıl da 120 milyon lira fiyat biçilmişti.

İstiklal Caddesi'ndeki Afrika Han otel olacak!

İstanbul'un ‘korunması gerekli tescilli arkeolojik tarihi sanat değeri olan yapılar’ listesinde bulunan Afrika Han, 168 odalı otel oluyor. 

Pera GYO, 6. Vakıf Han'ı devretti!

Pera GYO, 6. Vakıf Han'a ilişkin kira sözleşmesini 18 Ağustos 2021 tarihi itibariyle tüm hak ve borçları ile Ermet İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye devretti. 

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultanahmet'te yer alan Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa sunuldu...

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

tokattaki tarihi han Haberi

tokattaki tarihi han


Tokat'ta, bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, gelen tekpilerin ardından "Taşhan" tabelası yeniden asıldı.


Kentte bulunan tarihi Taşhan'ın isminin bir süre önce "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilmesi tepkilere neden olmuştu. Tokat Valisi Mustafa Taşksen'in talimatı üzerine, yeni ismin yazılı olduğu tabelanın birkaç gün önce kaldırılmasının ardından, "Taşhan" yazılı tabela, hanın giriş kapısının üstüne yeniden monte edildi.


Bir süre önce, hanın ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilmiş, esnaf buna tepki gösterip eski adın kullanılması için imza kampanyası başlatmıştı. Vali Taşkesen'in talimatıyla hana asılan yeni isim tabelasının kaldırılmasının ardından imza kampanyası sona erdirilmişti.


Tarihi Taşhan!


 Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğünün resmi internet sitesinde tarihi Taşhan hakkında şu bilgiler yer alıyor:


"Tokat kent merkezinde, Gaziosmanpaşa Caddesi üzerindedir. 'Voyvoda Han' da denilen yapı, 1631 yılında yaptırılmış,...