06 / 05 / 2024

toki Adana Beşocak Stadı

toki Adana Beşocak Stadı

Özgür Gündem Gazetesi'nin bugünkü sayısında yer alan habere göre; TOKİ'nin Adana Beşocak Stadyumu'rıu yıkıp yerine AVM ve konut yapmak istemesine; sivil toplum kuruluşları temsilcileri tepki gösterdi...

TOKİ il il beşinci etap kura çekilişi peş peşe çekilecek! TOKİ 3-13 Ocak 2023 kura takvimi hangi illeri kapsıyor?

TOKİ'nin beşinci etap kura takvimi belli oldu. Peki, TOKİ 3-13 Ocak 2023 kura takvimi hangi illeri kapsıyor? Ankara TOKİ kurası hangi gün çekilecek? İşte detaylar...

TOKİ Adana Sarıçam kura sonucu 13 Ocak 2022!

TOKİ Adana Sarıçam kura sonucu 13 Ocak 2022 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Adana Sarıçam kura sonucu 13 Ocak 2022 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Adana şehir merkezinde konumlanan ve 1938'de hizmete alınan stadyum 5 Ocak Stadyumu'nun yerine AVM inşa edilmesi veya çok katlı yapılaşmalar için uygun hale getirilmesi tartışmalara neden oldu. Bu alanda AVM yapılması ve alanın yapılaşmaya açılması engellendi. Peki stadyumun yerine ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadyumu yıkım ihalesi 23 Haziran'da!

Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Adana 5 Ocak Stadyumu'nu hurda karşılığı yıktıracak. Yıkım ihalesi 23 Haziran'da yapılacak. 

Adana 5 Ocak Stadı yıkılacak mı?

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, tarihi yapısı, kentin tam ortasında yer alan ulaşım kolaylığıyla öne çıkan 5 Ocak Stadı’nın yerinde kalması gerektiğini söyledi.

Adana Seyhan ve Yüreğir'de kentsel dönüşüm ne durumda?

Adana Beş Ocak Gazetesi'nin yazarlarından Sefa Saygıdeğer bugünkü yazısında Adana Seyhan ve Yüreğir'deki kentsel dönüşümün son durumunu kaleme aldı. İşte Sefa Saygıdeğer'in o yazısı...

TOKİ, Adana 5 Ocak Stadı arazisine ne yapacak?

Sarıçam’da TOKİ tarafından yapılan Koza Arena Stadı yükseldikçe kent merkezindeki 5 Ocak Stadı arazisinin akibeti merak ediliyor.

Mahmut Çelikcan Yüreğir'deki dönüşümü anlattı!

Adana Beş Ocak Gazetesi, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'dan Yüreğir'deki projeler hakkında bilgi aldı. Çelikcan, Kentsel dönüşüm, yeni yaşam alanları, yol çalışmaları gibi birçok projeyle Yüreğir'in çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Adana 5 Ocak Camii ve Kız Kur’an Kursu açıldı!

Adana Valisi Mustafa Büyük, 5 Ocak Camii ve Kız Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Vali Mustafa Büyük, Allah’a olan kulluğun gereğini yerine getire bilmek için ibadet hanelerin çok önemli bir yeri teşkil ettiğini söyledi.

Adana 5 Ocak Stadı AVM mi olacak?

Adana Büyükşehir Belediye meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'ııın yerine alışveriş merkezi yapımını amaçlayan imar planını iptal ettirdiklerini söyledi.

TOKİ Adana ve Ankara hizmet alım işi ihalesini 7 Ocak'ta yapacak!

TOKİ Adana 324 hektar alanda imar ygulaması ve Ankara ilinde 177 hektarda ifraz işleminin yapılması hizmet alım işi hizmet alımı ihalesi 7 Ocak 2015 tarihinde yapılacak.

TOKİ Adana, Hatay ve Osmaniye'de 1073 adet konut yaptıracak!

Adana, Hatay ve Osmaniye İlleri 1073 Adet Konut, Hastane, Stadyum, Ticaret Merkezi, İş Yeri, Cami, Okul, Pansiyon, Yurt, Bina ve Jandarma Tesisi İnşaatları ile Adaiçi Altyapı, Genel Altyapı ile Çevre Düzenleme İnşaat işleri ihale edilecek...

TOKİ Bitlis Beşminare konut başvurusu! 74 bin TL!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Bitlis Beşminare 252 konutluk Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan 1 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile 15 Mayıs -30 Haziran 2014 tarihleri arasında açık satışa sunulacak...

toki Adana Beşocak Stadı Haberi

toki Adana Beşocak Stadı

Adana'da 48 bin 500 metrekare alana sahip olan Beşocak Stadyumu, TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Adana'da sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, Beşocak Stadyumu yerine AVM yapılmaması için topladıkları imzalan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderdi. TMMOB ise, projenin iptali için yerel mahkemeye başvurdu. 


Bir dizi anket çalışması yaptıklarını söyleyen Eğitim Sen Çevre Komisyonu Üyesi Münir Korkmaz, Gazipaşa ve Cemalpaşa mahallelerinde yurttaşların kentsel dönüşümle ilgili bilgilerine başvurduklarını ve yurttaşların kentsel dönüşüm istemediğini söyledi. Korkmaz, "Bizim asıl talebimiz yeşil alan olmasıdır. Eğer olmuyorsa da amatör sporcular için spor alanı olmalı. Bu statların ranta dönüşmesi hedefleniyor. Çünkü çok merkezi yerlerdeler. Ayrıca bu bölgede yaşayan sakinlerle ve esnafla yapılan anket çalışmasında da insanlar yeşil alan olmasını istediler. 

Yöneticilere Gezi Parkı'nı unutmamalarını öneriyoruz. Halka...