03 / 07 / 2024

toki arsa alımları

toki arsa alımları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Erzurum gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 16 şehirdeki 55 arsayı açık artıma yöntemiyle satacak.

TOKİ 17 ilde 55 arsa satacak!

TOKİ, Türkiye genelinde 55 arsasını satışa çıkardı. Arsaların fiyatları 21 bin 68 TL ile 40 milyon 883 bin 410 TL arasında değişiyor. Satışa çıkan arsalardan 3'ü İstanbul'da...

Arsa almayı düşünenler aman dikkat! Arsa alırken nelere dikkat edilmeli? 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. 

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

İsdemir açıkladı! İsdemir'de saat ücretli personel alımları başlıyor... 

İsdemir, ihtiyaçları kapsamında saat ücretli statüsünde istihdam edilen pozisyonlar için işe alım yapacağını duyurdu. Buna göre yapılan açıklamada tarihte belirtildi ve işe alımlar için başvuru sürecinin 13 Mayıs'ta başladığı açıklandı.

Arazi, tarla, arsa alıp satacaklar, elinde toprağı olanlar mutlaka okusun!

Konut fiyatlarındaki artış gayrimenkule yatırım yapmak isteyenleri arsa, tarla ve araziye yönlendirdi. Peki arsa alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Aldığınız her arazinin üzerine ev yapmak mümkün mü? İşte 17 maddede toprak alıp satacakların bilmesi gerekenler.

Arsa alıp satarken aman dikkat! Sahte kimlikle arsa satmaya çalıştı!

Binlerce kişi arsa alıp satarken dikkat etmesi gereken konulardan biri de kimlik. Dolandırıcılar başkasına ait tarlayı düzenledikleri sahte kimlikle satmaya çalıştı. İşte detaylar...

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

Yatırımcılar için arsa alım satım kılavuzu! Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?

Yatırımcılar, arsa alıp satarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Satılık arsaların püf noktaları, yatırımın getirisini maksimize etmek ve riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. İşte arsa alıp satarken dikkat edilmesi gerekenler...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Düşük KPSS puanı ile devlet memuru alımları başlıyor!

Kamu kurumları personel alımları ile ilgili açıklama yapıldı. İhtiyaçlarına yönelik yapılan personel alımlarına bir yenisi daha geldi. Yapılan açıklama ile devlet memur alımı başladığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

toki arsa alımları Haberi

toki arsa alımları

TOKİ, Hazine'ye herhangi bir yük getirmeden, ihtiyacı olan finansmanı arsa ve iş yeri satışlarıyla kaynak geliştirme projelerinden elde ediyor. Böylelikle yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşların da kaliteli çağdaş ve güvenilir mekanlarda ikamet edebilmeleri sağlanıyor.


İdare, arsa yatırımcısına 2014'ün ilk fırsatını 6 Mart'ta sunacak. Düzenlenecek açık artırmayla mülkiyetindeki 55 arsa satışa çıkarılacak. Müzayede, Eskidji firmasının İstanbul'daki merkezinde saat 14.00'te gerçekleştirilecek. TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasından müzayedeye canlı bağlantı yoluyla teklifler alınabilecek. Satışa çıkan arsalardan almak isteyenler ayrıca "www.eskidji.com" internet adresinden de teklif verebilecek.


-Başkentte 15 arsa satışta


Müzayedede, Ankara'da bulunan 15 arsa da satıcıya sunulacak. Sincan Temelli'de bulunan, konut alanı niteliğindeki 9 arsanın fiyatları 1 milyon 312 bin liradan başlıyor. Bu arsalar, yüzde 25 peşin 36 ay vadeyle satılacak. Esenboğa bölgesindeki konut...