04 / 05 / 2024

toki evlerinin geç teslim edilmesi

toki evlerinin geç teslim edilmesi

Sayıştay TOKİ ile ilgili hazırladığı 2012 raporunda kurumun “eksik ve kusurlu işleri” sıraladı. TOKİ’nin satışını yaptığı konutların geç teslim edilmesi nedeniyle ödemek zorunda kaldığı tazminat tutarı Temmuz 2013 itibariyle 117.8 milyon liraya ulaştı...

Mehmet Özhaseki: Deprem bölgesinde en geç 1.5 yıla kadar teslimler tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen 11 şehirdeki hummalı çalışmalar ile ilgili bilgi verdi ve en geç 1-1.5 seneye tümüyle bütün hak sahiplerinin evlerinin teslim edileceğini belirtti.

TOKİ'nin Birecik ve Eyyübiye'de hayata geçirdiği deprem konutları yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde hayata geçirdiği konutlar yükseliyor.

Bakan Özhaseki’den TOKİ’ye övgü: ‘Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ, depremde sınıfı geçti’

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toki eliyle 20 yılda 38 bin sosyal donatı ve 1 milyon 305 bin sosyal konut inşa edildiğini söyledi. Özhaseki, "Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ sınıfı geçti" dedi.

TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi: 81 ilde geçerli olacak! TOKİ başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konut, işyeri ve arsa satışı yeniden devreye girecek. TOKİ’den uygun fiyatlı konut, işyeri ve arsa müjdesi geldi! 81 il için geçerli başvuru şartları neler?

Karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor!

Evlerinin konforunda seyahat etmek isteyenler, çözümü tiny house’ların bir diğer alternatifleri olan el yapımı, lüks karavanlarda buluyor.  Ayrıca 20 milyar doları aşan karavan pazarının 2032'ye kadar 30 milyar doları geçmesi bekleniyor...

TOKİ sözleşmesi ne zaman olur? TOKİ sözleşme tarihi geçerse ne olur?

TOKİ’den konut almaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ konut sözleşmesine dair sorduğu soruların sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İşte TOKİ sözleşmesine dair merak edilen sorular ve yanıtları!

Ev hayali kuranlara güzel haber! 60 bin TL’ye sizin de eviniz olsun! TOKİ harekete geçti!

TOKİ ev sahibi olmak isteyenleri ev sahibi yapıyor. Bu doğrultuda da yeni kampanyalar yapılıyor. TOKİ’nin kampanyası ile 3+1 daireler ortalama 60.000 TL peşinatla satışa sunulacak. İşte detaylar!

TOKİ’den hesaplara geçiyor! Hemen hesaplarınıza bakın! Beklenen ödeme yapılıyor! İşte detaylar!

TOKİ’den beklenen ödemeler yapılmaya başlandı. Ödemeler IBAN veren vatandaşların hesaplarına geçiyor. İşte detaylar!

TOKİ İlk Evim İlk İşyerim Projesi'ne 5 milyondan fazla geçerli başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ İlk Evim İlk İşyerim Projesi ile ilgili olarak yaptğı açıklamada geçerli başvuru sayısının 5 milyon 135 bin 324 olduğunu söyleyerek, projeye en çok gençlerin başvurduğunu ve 2 milyon 30 bin 277 gencin başvurusu olduğunu söyledi.

TOKİ Sosyal konut ilk temeller atıldı mı, nerede atıldı? 3+1 TOKİ evlerinin iç görünümü nasıl?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temellerinin atılıp atılmadığı, nerede atıldığı merak konusu oldu. İşte TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temel atma törenlerine dair merak edilenler!

TOKİ ev başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ para yatırma süresi geçti mi? TOKİ için ne kadar peşinat alıyor 2022?

TOKİ başvuru ücreti yatırma süresinin geçip geçmediğine dair sorular sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Ucuz konut satışı başlıyor! TOKİ 24 ilde harekete geçti

TOKİ, ihtiyacı olan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Bu amaçla yaklaşık 24 ilde harekete geçti. İşte o detaylar!

TOKİ'den 1,5 milyon liraya 3+1 525 bin liraya 2+1 konut satışları başladı! İhale tarihleri açıklandı

Toplu Konut İdaresi TOKi, konut sahibi olmak isteyen orta ve alt gelir grubuna yönelik yeni konut projelerini peş peşe hayata geçirmeye başladı. TOKİ ayrıca bitmiş 3+1 sıfır daireleri azami 1 milyon 500 bin liraya kadar bedelle satışa çıkardı. İşte detaylar..

toki evlerinin geç teslim edilmesi Haberi

toki evlerinin geç teslim edilmesi


TOKİ’nin satışını yaptığı konutların geç teslim edilmesi nedeniyle ödemek zorunda kaldığı tazminat tutarı Temmuz 2013 itibariyle 117.8 milyon liraya ulaştı.


Sayıştay TOKİ ile ilgili hazırladığı 2012 raporunda kurumun “eksik ve kusurlu işleri” sıraladı. Raporda, TOKİ’nin satışını yaptığı bazı projelerde konut ve ticari ünitelerin zamanında teslim edilememesi sonucunda, mağdur olan alıcılar tarafından konu yargıya taşındığı belirtildi. 2012 yılı Ağustos ayı itibariyle 139 projede 37 bin 235 adet konutun geç teslim edildiğine dikkat çekilen raporda şöyle denildi:


“Kurum Ankara Turkuaz Vadisi Projesi’nde 2 bin 893 konutu 20 ay, İzmir Menemen Koyundere 568 konutu 56 ay ve Karabük Merkez Cevizlidere 656 konutu 15 ay geç teslim etmiştir. Bu konuda açılan davalar nedeniyle ödenen tazminat tutarı 2009 yılında 302 bin lirayken, 2010 yılında 20.7 milyon...