05 / 05 / 2024

toki talep patlaması

toki talep patlaması

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, konutta 'balon' oluştuğu söylentilerine cevap verdi. Başkan Turan, TOKİ'nin ürettiği konutlara, birçok bölgede büyük ilgi olduğunu vurguladı..

Gümüşe büyük talep! Gümüş yatırımcıları dikkat! Uzmanından 'kriz' uyarısı...

Modern elektrik sanayinin gelişmesi ve altın fiyatlarını yükselmesi ile gümüşe ilgi arttı. Gümüşte talep patlaması yaşanırken uzmanından 'kriz' uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den konut bekleyenlere müjde! Tam 2 bin 200 yeni konut için talep toplanıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bir ildeki projesi için daha talep toplamaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Müstakil evlere talep patlaması yaşandı! 2002'den beri en yüksek ruhsat alımı gerçekleşti!

TÜİK 2023 yılının üçüncü çeyrek verilerine göre, bina ruhsatlarının yüzde 43,3 oranı 'bir daireli ikamet amaçlı binalar' için alındı.

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Karavan kültürü her geçen gün artıyor. 200 bin liradan başlayan karavan fiyatları 6 milyon liraya kadar yükseliyor. Ev fiyatını geçen karavanlara talep olukça fazla.

TOKİ ekim ayına bomba gibi girdi! 462 adet arsayı yüzde 35 peşinatla satıyor! Vatandaştan talep yağıyor...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 42 ilde 462 arsayı açık artırma ile satışa çıkaracağını ilan etti. TOKİ ekim ayına bomba gibi girdi! 462 adet arsayı yüzde 35 peşinatla satıyor. Vatandaştan talep yağıyor...

Kiralık konut arayanlara son dakika uyarısı: Sakın bu tuzağa düşmeyin! Dolandırıcıların kapora oyunu! 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin talep patlamasına neden olduğu Mersin'de satılık ve kiralık daire stoğu resmen tükendi. Yeni dolandırıcılık uyarıları gündeme geldi. İşte detaylar...

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

Yakıt fiyatları artınca elektrikli araçlarda talep patlaması oldu!

EY Mobilite Tüketici Endeksi 2023 raporuna göre araba satın almayı planlayanların yarısından fazlası elektrikli araç almayı düşünüyor. Elektrikli araca sahip olmak isteyenlerin en büyük endişesi ise şarj istasyonu eksikliği olarak ön plana çıkıyor.

500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor! Artan fiyatlar engel olamadı!

Artan fiyatlara karşın 500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor. Bu okulların mezunlarına sağlanan yurtdışı olanağı, talepleri artırdı.

A1 Capital’in halka arzında talep patlaması!

A1 Capital’in halka arzına bireysel ve kurumsal yatırımcılardan yoğun talep geldi. Hisse başına paylarını 25 liradan yatırımcılara sunan şirketin yüzde 35 hissesi halka açıldı. Halka arza toplam arz büyüklüğünün 2,43 katı talep gelirken, elde edilecek kaynak şirketin büyümesinde kullanılacak.

28 Mayıs sonrası Türkiye’ye tur taleplerinde talep patlaması yaşandı!

Seçimlerin sona ermesiyle beraber Ruslar, Türkiye’ye akın etmeye başladı. ATOR tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası Rusların Türkiye turu rezervasyonları son bir haftada yüzde 40 oranında arttı.

Nakit avansta talep patlaması yaşanıyor!

Nakit ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaç kredileri haricinde bir başka borçlanma yöntemi de olarak nakit avans yöneliyor. Merkez Bankası yükselen nakit avans kullanımına sınırlama getirmiş ancak gelen eleştiriler sonrası nakit avans kullanımına getirilen kısıtlamayı kaldırmıştı.

toki talep patlaması Haberi

toki talep patlaması
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, konutta 'balon' oluştuğu söylentilerine cevap verdi. TOKİ'nin ürettiği konutlara, birçok bölgede büyük ilgi olduğunu vurgulayan Turan, "Bir bölgemizde, sadece 19 konuta 5 bin 200 tane müracaat alıyoruz. 750 konuta 12 bin müracaat alıyoruz" diye konuştu. TOKİ'nin ürettiği konut segmentinde balon değil, talep patlaması olduğunu belirten Başkan Turan, "Özellikle belli segmentlerde asla bir balon olduğu kanaatinde değilim" dedi. Yüksek arazi fiyatlarının inşaat maliyetleri ve konut fiyatlarına etkisine de değinen Turan, inşaatın ekonominin en dinamik sektörlerinden birisi olduğuna dikkati çekti. Bu sektörün en önemli argümanlarından bir tanesinin arazi fiyatları olduğunu vurgulayan Turan, "TOKİ'nin kanuni yetkisi de bu sektörü dengeleyecek unsurlardan biri. Sektörde bir şey olursa biz konut almada zorlanan alt ve orta gelir grubundaki...