01 / 05 / 2024

toki tarafından vanda yapılan 112 konut teslim edildi

toki tarafından vanda yapılan 112 konut teslim edildi

Van'da geçen yıl yaşanan depremlerde Halkalı ve Özkaynak köylerinde evleri yıkılan vatandaşlar için yaptırılan 112 konut, hak sahiplerine teslim edildi -Depreme dayanıklı inşa edilen yeni evlerinin anahtarını alan vatandaşlara, ev hediyesi de verildi...

Kocaeli’nden kentsel dönüşüm atağı! İhale TOKİ tarafından yapılacak!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra sosyal medyası hesabından bir açıklama yaptı. Aygün, Derince ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nin ihalesinin TOKİ tarafından yapılacağını paylaştı.

Silivri'deki 63 bin metrekarelik parsel TOKİ tarafından konut imarına açıldı! 

Silivri’de “ağaçlandırılacak alan” şeklinde ifade edilen 63 bin metrekare büyüklüğe sahip parselin TOKİ tarafından konut imarına açıldığı gündeme geldi. 

Tüm gözler TOKİ konutlarında! İşte Erdoğan tarafından açıklanacak dev konut projesinin ayrıntıları

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün açıklanacak. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının amaçlandığı proje ile  artan konut fiyatlarının ve kiraların da önüne geçmesi bekleniyor. 

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehit aileleri için dikkat çeken bir konut önerisinde bulundu. Yıldırım, TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilmesini gündeme getirdi. 

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM'de!

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlara ve bunların vatandaşlara dağıtımı TBMM gündemine taşındı.

Son 17 yılda TOKİ tarafından yapılan konutlar TBMM gündeminde!

2003-2020 yılları arasından TOKİ tarafından yapılan konutlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bayraklı'ya TOKİ tarafından yapılacak konutlar mecliste!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan deprem sonrasında Bayraklı ilçesine TOKİ tarafından yapılacağı duyurulan konutlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması mecliste!

Ankara Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan konut sayısı TBMM gündeminde!

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan ve satılan konut sayıları ile açılan dava sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon'da TOKİ tarafından yapılan iş merkezleri TBMM'de!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon'da TOKİ tarafından yapılan iş merkezlerine ilişkin sorularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki'ye sordu...

Uşak'ta TOKİ tarafından 353 daire ve 490 iş yeri satışa çıkarıldı!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentsel dönüşüm bölgesindeki 353 daire ile 490 iş yerinin TOKİ tarafından satışa çıkarılacağını açıkladı.

Kars'ta TOKİ tarafından yapılan Arap Baba Camii açıldı!

TOKİ ve Kars Belediyesi tarafından imzalanan protokol çerçevesinde "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında Kars Bayrampaşa ve Atatürk mahalleleri ortasında inşa edilen Arap Baba Camii açıldı.

Erciş'te TOKİ tarafından yapılan cami yarın açılıyor!

Van'ın Erciş ilçesinde TOKİ tarafından çarşımerkezinde inşa edilen yeni cami yarın Cuma namazında ibadete açılacak. Yeni caminin isminin ise İl Müftülüğü tarafından belirleneceği kaydedildi.

toki tarafından vanda yapılan 112 konut teslim edildi Haberi

toki tarafından vanda yapılan 112 konut teslim edildi

    Van'da geçen yıl yaşanan depremlerde Halkalı ve Özkaynak köylerinde evleri yıkılan vatandaşlar için yaptırılan 112 konut, hak sahiplerine teslim edildi. 

     Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde evleri yıkılan merkeze bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar için Başbakanlık AFAD ve TOKİ tarafından inşa edilen konutlardan 112'si daha tamamlandı. 

     Van merkeze bağlı Halkalı köyünde, Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle inşa edilen 60 konutun anahtarını hak sahiplerine teslim eden Vali Münir Karaloğlu, aileleri evlerinde ziyaret ederek hediyelerini de verdi. 

     Vali Karaloğlu, köylerde evini yapan vatandaşlara şimdiye kadar 85 milyon lira kredi kullandırıldığını belirterek, bu rakamın, 9 bin 500 hak sahibinin bulunduğu köylerde evlerin tamamlanmasıyla 400 milyon liraya çıkacağını söyledi. 

     EYY modelinde inşa edilen...