23 / 07 / 2024

tokyo Minato Mirai 21 erdoğan bayraktar

tokyo Minato Mirai 21 erdoğan bayraktar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sık sık depremlerin yaşandığı Japonya’da incelemelerde bulundu....

Tokyo'da konut fiyatları ilk defa 100 milyon yeni aştı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da konut rakamları ortalama olarak geçen sene ilk defa 100 milyon yen (677 bin dolar) seviyesini aştığı belirtildi. 

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Honda Accord’a 33 bin lira zam geldi! İşte 7 Ekim 2022 fiyat listesi…

Tokyo merkezli otomotiv devi Honda’nın Türkiye’de en çok tutulan modeli olan Accord’a ekim ayında zam geldi. İşte, Honda Accord’un 7 Ekim 2022 fiyat listesi…

Honda Accord’dan şaşırtan fiyat! İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Tokyo'da kurulan Japon otomobil şirketi Honda’nın Türkiye’de en çok tutulan modeli olan Accord’un eylül ayı fiyatı yayımlandı. İşte, Honda Accord’un 28 Eylül 2022 fiyat listesi…

Honda’dan kaçırılmayacak fırsat! Honda Accord ne kadar? İşte Honda Accord’un 13 Eylül 2022 fiyat listesi…

Tokyo'da kurulan Japon otomotiv firması Honda’nın Türkiye’deki en popüler modeli olan Accord’un eylül ayı fiyatı belli oldu. İşte, Honda Accord’un 13 Eylül 2022 fiyat listesi…

Tokyo'da konut fiyatları 63,6 milyon yene ulaştı!

Japonya'nın 2021 yılı mali konut fiyatları açıklandı. Tokyo ve çevresinin konut fiyatları ortalamasının 63,6 milyon yene (503 bin dolar) ulaştığı bildirildi. İşte detaylar...

Tokyo'daki müstakil kapsüllerden oluşan Nakagin Capsule Tower yıkılıyor!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yer alan ve müstakil kapsüllerden meydana gelen Nakagin Capsule Tower'da yıkıma başlandı.

Aylık 10 TL’ye kiralık mini konut!

İsveçli mobilya devi Ikea, dünyanın en yoğun nüfuslu şehirlerinden Tokyo’da yer alan 10 metrekare büyüklüğündeki mini dairesini, ayda sadece 10 TL’ye kiraya verecek.

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençleri teknolojiye göre değişiyor!

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

Japonya'da arazi ve arsa düzenlemesi ile afetler azaltılıyor!

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

Korona yüzünden boşanmayın, geçici olarak ayrı daire kiralayın!

Tokyo merkezli kısa süreli kiralama şirketi Kasoku, Japonya'da 'evde kal' kampanyasında birbirlerinden bunalan çiftler için, sadece bir süre ayrı kalmaya ihtiyaç duyduklarını belirterek boş daire kiralıyor...

Tokyo'daki 336 milyon dolarlık yeni tesis açıldı! 

Olimpiyat Oyunları için hazırlıklarına devam eden Tokyo'da, 336 milyon dolara mal olan yeni tesisin açılışı gerçekleştirildi.

tokyo Minato Mirai 21 erdoğan bayraktar Haberi

tokyo Minato Mirai 21 erdoğan bayraktar

1923 yılı Kanto depremiyle birlikte yerle bir olan ve yeniden inşa edilen Başkent Tokyo hakkında bilgiler alan Bakan Bayraktar, deprem fay hattı üzerinde bulunan Türkiye’nin son 10 yılda deprem konusunda büyük bir bilinçlenme meydana geldiğini söyledi.


Japon yetkililerden alt yapı çevre ve kentsel dönüşüm konularında bilgi alan Bakan Bayraktar, birada yaptığı açıklamada Japonya’nın kentsel dönüşümü nasıl yaptığını, depremin etkilerini azaltmak için nelere dikkat ettiklerini yerinde gördüğünü belirterek, “Japonya, şehirleşme, teknoloji ve ekonomi olarak çok gelişmiş bir ülke. Türkiye de 2023 yılına kadar kentsel dönüşümünü tamamlayarak dünya çapında marka şehirlere kavuşacak " dedi.


Türkiye'deki binaların depremsellik riskini azaltmak için çok ciddi bir çaba içinde olduklarına dikkat çeken Bayraktar, iki ülkenin yaptığı çalışmalar açısından bir fark olmadığını ifade etti. Bakan Bayraktar, " Ama...