03 / 05 / 2024

Topkapı Surları unesco

Topkapı Surları unesco

Fatih Belediyesi'ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri'nin yanındaki alan için yüzlerce yıllık tarihi surların üzerine dışarıdan da görülen bir çatı monte edildi.

1934'te İstanbul'un en iyi yolu Edirnekapı'ya yapılmış! Numune olacak türden.. 

1934 yılında Edirnekapı ve Topkapı surlarından başlanarak, Eyüp'e kadar uzanmak üzere yeni bir yol inşasına başlanacakmış. Bu yol o tarihe kadar eşi benzeri görülmemiş türden, numune olarak gösterilmiş. 

Diyarbakır surlarının çevresindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı tamamlandı!

İstanbul Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan tarafından hayata geçirilen Kara Surları Millet Bahçesi Projesi’nin Topkapı-Mevlana Kapı arasındaki birinci etabı tamamlandı. 

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Topkapı'daki tarihi surlar çöktü!

Topkapı'da bulunan tarihi surlarda çökme meydana geldi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi...

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

Osmanlı mimari Topkapı-Edirnekapı Surları korunmalı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı, bugünkü yazısında Osmanlı mirası olan Topkapı-Edirnekapı arasındaki surların son vaziyetini anlattı. İşte o haber...

Topkapı Surları'na çatı monte edildi!

Fatih Belediyesi'ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri'nin yanındaki alan için yüzlerce yıllık tarihi surların üzerine dışarıdan da görülen bir çatı monte edildi.

Topkapı Surları dökülüyor!

Dün Topkapı surlarından deyim yerindeyse ‘başımıza taş yağdı’. Yoldan geçen bir okul servisi kıl payı faciadan kurtuldu.

Gülay Yedekçi Gülhane'deki duvarın çökmesini değerlendirdi!

Topkapı surlarının üzerindeki çarpık yapılaşmayı ve kontrolsüzlüğü anlatan mimar ve aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Gülhane'deki feci kaza sonrası açıklama yaptı.

İşte İstanbul'un 1967 yılındaki görüntüleri!

Günümüzün en kalabalık şehri olan İstanbul'un 1967 yılına ait nostaljik görüntülerinde Galata Kulesi, Topkapı Surları, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Haliç ve Galata Köprüsü'nün o yıllardaki halini görmek mümkün.

Diyarbakır Surları yeniden ışıklandırılacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan surları görünür kılmak amacıyla ışıklandırma çalışmalarına başladı.

Topkapı Surları unesco Haberi

Topkapı Surları unesco

Fatih Belediyesi'ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri'nin bitişiğinde bulunan, belediyenin düğün organizasyonları amacıyla kiraladığı alan için, yüzlerce yıllık tarihi surların üzerine dışarıdan da görülen bir çatı monte edildi. Fatih Belediyesi tarafından 2015 yılında bir rölöve, restitüsyon ve restorasyon projesi hazırlanarak İstanbul 2 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunuldu. Projeyi inceleyen kurul, 12 Mayıs 2016'da, İstanbul'un en eski yapılarından olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan tarihi surlara, ‘nitelikli portatif örtü' sistemi kurulabileceğine karar verdi. Kurulun bu kararı üzerine, açık hava düğün ve organizasyonlarında kullanılan sur bölgesine, Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz eylül ayında yaklaşık 3 metre yüksekliğinde açılıp kapanabilen bir çatı monte edildi.


BELEDİYEDEN İLGİNÇ SAVUNMA: “DUVARLARLA TEMAS YOK”

Söz konusu açılır kapanır çatının surlara zarar...