26 / 07 / 2024

topluluk kentleri

topluluk kentleri

Konya Yenigün konuğu Kent ve Yaşam Topluluğu Başkanı Büşra Karagöz, topluluk kentleri imar alanlarını, tarihi dokusunu ve kentleşme modellerini inceledi.

Dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri!

Günümüzün büyük kentlerinde en önemli ulaşım araçlarının başında yer alan metro hatları hızlı ve güvenli bir yolculuk fırsatı sunuyor. İşte dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri...

Dünyanın en çekici kentleri listesinde İstanbul 34'üncü sırada!

Mori Memorial Foundation'un (MMF) dünya çapındaki kentleri belirli kriterlere göre sıraladığı Global Power City Index'in (GPCI) 2018 yılı raporu açıklandı. 

Yüksek teknoloji kentleri geliyor!

Suudi Arabistan'dan Çin'e, Moğolistan'dan Nijerya'ya kadar birçok ülkede yüksek teknoloji kentleri için çalışmalar yapılıyor. Yüksek teknoloji kentleri geliyor..

Erzurum konut kredisi kullanımında 2. sırada!

Doğu Anadolu Bölgesi kentleri bireysel bankacılık verilerine göre, Erzurum taşıt kredisinde 1, konut ve diğer tüketici kredilerinde de Malatya’nın ardından 2. sırada yer aldı.

Finlandiya ve Estonya'nın çılgın projesi!

Finlandiya ve Estonya çok iddialı bir projeye hazırlanıyor. İki ülkenin başkentleri dünyanın en uzun demiryolu tüneliyle su altından birleşecek.

Ulaşım projeleri konut fiyatlarını uçurdu!

Gayrimenkul sektöründeki gelişim artık İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerle sınırlı kalmıyor. Ulaşım projeleri kentleri birbirine bağlarken gayrimenkullerin değerini de hızla artırıyor. 

Şehircilik sadece planlama sorunu değildir!

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktan Nalbantoğlu, salt imar planıyla şehirle biçimlendirmenin artık mümkün olmadığım, kentleri sıradanlıktan uzaklaştıracak yeni bir planlama biçiminin ortaya konulması gerektiğini vurguladı.

Markalı konutçular İzmir'i mesken tuttu!

Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri arasında yer alan İzmir'de son dönemde markalı konut projeleri çoğaldı. Bölgeye bir çok firma yöneldi.

İnşaat sektörü altın çağını yaşıyor!

İnşaat şirketlerinin, geleceğin kentlerini ve yaşama alanlarını inşa etmeden önce gelişen yeni teknolojilere adapte olarak kendilerini baştan yenilemeleri gerekecek. Nanoteknoloji ile geliştirilen yeni malzemeler ve dijitalleşen dünya, yeni yapıları ve kentleri şekillendirecek.

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı'nda kentlerin geleceği konuşuldu!

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı “Future & Cities - Geleceğin Kentleri, Kentlerin Geleceği” temasıyla gerçekleştirildi.

Türkiye üç iliyle gayrimenkulde dünya zirvesinde!

Uluslararası araştırma şirketi Knight Frank, İzmir, İstanbul ve Ankara'yı dünya kentleri arasında gayrimenkulde getiri açısından ilk 10 şehrin arasında sıraladı. Buna göre, İzmir yüzde 19,2 sağlarken, İstanbul yüzde 12,2, Ankara yüzde 10,1 oranında yatırımcısına kazandırdı.

İstanbul'un ulaşımını rayına oturtacak planlar yolda!

Kentleri geleceğe taşıyacak modern ve insan odaklı imar planlarına imza atan İmpo İmar ekibi, megaşehir İstanbul’un ulaşım projelerinin planlamasına da el attı.

Ankara Kahramankazan 12 Yıldız Şehri ödülünü kazandı!

Kahramankazan Belediyesi, 12 Yıldız Şehri ödülünü kazanarak Avrupa'nın yıldız kentleri arasına girmeyi başardı.

topluluk kentleri Haberi

topluluk kentleri

Konyanın üniversitelerinde çok sayıda öğrenci topluluğu bulunuyor. Öğrenci toplulukları yıl içerisinde çok sayıda faaliyet gerçekleştiriyor. Sosyal ve kültürel yönden büyük önem taşıyan faaliyetleri yerinde ve baş aktörlerinden dinliyoruz. Bu hafta Konya Yenigün konuğu Kent ve Yaşam Topluluğu Başkanı Büşra Karagöz,  2006 yılında Selçuk Üniversitesi’nde kurulan topluluğun künyesini, temellerini Karagöz’den anlattı. Topluluk kentleri imar alanlarını, tarihi dokusunu ve kentleşme modellerini inceliyor. Bu teorik incelemelerin yanında topluluk üyeleri sosyal sorumluluk projeleri geliştirip topluma faydalı bireyler olarak kendilerini yetiştiriyor.


SİVİL TOPLUMU ÖZÜMSETMEK
İÇİN FAALİYET GÖSTERİYORUZ


Amaçlarının insanlarda çevre bilincinin artmasını sağlamak olduğunu belirten Karagöz,  “ Yaşadığımız yerin çok özel olduğunu, çevremize daha fazla değer vermemiz gerektiğini anlatmak için çalışıyoruz. Bizler şu an bize bırakılan doğal mirasların emanetçisiyiz. Amacımız bu mirasları korumak ve gelecek nesillere bu...