30 / 04 / 2024

Torbalıda inşaat sektörü ne durumda

Torbalıda inşaat sektörü ne durumda

Torbalı'da konut kredilerindeki oranların yükselmesi satışların azalmasına neden oldu. Uzman Emlak'ın sahibi Engin Köse, Torbalı'da inşaat ve emlak sektörü, son yıllarda yaşanan durağanlıktan şikayetçi.

Torbalı'da günlük ortalama 14 ev satılıyor!

Cazibe merkezi haline gelen Torbalı, artan talep sonrasında inşaat sektörünün merkezi haline geldi. Adeta şantiyeye dönen ilçede günlük ortalama 14 evin satışı yapılırken, ilk 9 ayda tam 3 bin 954 konut el değiştirdi.

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

Türk inşaat sektörüne Çekya'da yatırım çağrısı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk inşaat sektörünün, Çekya'da önemli işler hayata geçirilebileceği belirtildi.

Rusya'da inşaat sektörü 'En iyimser ilk 3' arasında!

Rusya'da yeni bir araştırma, 2020'de inşaat sektöründe iyimserliğin arttığını ortaya çıkardı. İnşaat, şu anda ülkedeki en iyimser üç sektörden bir tanesi olmuş durumda.

Almanya'da inşaat sektöründe 10 ay boyunca normale dönüş beklenmiyor!

Alman şirketler, devam eden yeni tip koronavirüs  salgını nedeniyle yılın son çeyreğine kadar inşaat sektörünün faaliyetlerinde normale dönüş beklemiyor.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Almanya'da en çok iflas başvurusu inşaat sektöründe yaşandı!

Almanya'da 2020 Ekim ayında yapılan 170 iflas başvurusunun 134'ü inşaat sektöründen oldu. 

Tahran'da inşaat sektöründe çalışan 70 bin kişi işsiz kaldı!

İran'ın başkenti Tahran'da inşaat sektöründe çalışan yaklaşık 70 bin kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle işsiz kaldı. 

Kazakistan'da konut ve inşaat sektörü yüzde 6 büyüdü!

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kazakistan'da toplamda 15 şehir hastanesi yapılacağını ve bu yılın ilk 6 ayında konut ve inşaat sektörünün yüzde 6 büyüdüğünü söyledi.

Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka yaptığı açıklamada, "Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif, ayrıca kamu sağlığı ve ulaşım alanında da Türkiye'nin tecrübesiyle ilgileniyoruz." dedi.

Torbalıda inşaat sektörü ne durumda Haberi

Torbalıda inşaat sektörü ne durumda

Son aylarda durgun geçen emlak ve gayrimenkul sektörü, özellikle banka kredilerinde faiz oranlarının düşmesini bekliyor. Uzman Emlak'ın sahibi Engin Köse, oranların düşmesiyle sektörün şaha kalkacağını söyledi.


Torbalı'nın lokomotifi olan inşaat ve emlak sektörü, son yıllarda yaşanan durağanlıktan şikayetçi. Özellikle konut kredilerindeki oranların yükselmesi satışların azalmasına neden oldu. Geçen senelere göre satışlarda yüzde 30 oranında durgunluk var. Geçtiğimiz aylarda emlak piyasasına adıma atan ve gerçekleştirdiği bu hızlı giriş ile bir anda dikkatleri üzerine çeken Uzman Emlak. İnşaat ve Gayrimenkul, geniş bir müşteri portföyüne sahip. Alpkent Mahallesi, Mahallesi Naci Tuncer Bulvarı üzerinde faaliyete gösteren Uzman Emlak. İnşaat ve Gayrimenkul danışmanlığı, kurumsal yapısıyla dikkat çekiyor. Firma sahibi Engin Köse, "Firma olarak, ciddi, güvenilir ve kurumsal bir hizmet veriyoruz. Kısa sürede bu kimliğimizle fark...