03 / 05 / 2024

Trabzon Havalimanı pist bakım çalışmaları ihalesi

Trabzon Havalimanı pist bakım çalışmaları ihalesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, konuya iliişkin soru önergesi sundu...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yeni pisti iniş, eski pisti kalkış için kullanacağız" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Esenboğa Havalimanı'na 3. pist müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında yaklaşık olarak 298 milyon avro yatırım yapacaklarını dile getirerek, 2 etaplı şekilde yapılacak olan proje kapsamında Ankara Esenboğa Havalimanı'nın 3. pistinin 3. pistine kavuşacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a yeni havalimanı geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Bakan Adil Karaismailoğlu o tarihi açıkladı! Dünyanın en özel havalimanlarından biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Dünyanın en özel havalimanlarından bir tanesi olacak." diye konuştu.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinde şok gelişme! Resmen tarih verildi! 2023'te tamamlanacak! 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin 2023'te tamamlanacağı Cumhurbaşkanlığı Programı'nda ilk defa yer aldı. Pist, rakip konumdaki, İstanbul Havalimanı'nı (İGA) işleten müteahhitler tarafından inşa ediliyor ancak 14 senedir bitirilemedi. İşte son dakika gelişmesi...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapıldı? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist projesini kaleme aldı. Toker, son haftalarda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin iptal olan ihalesine ilişkin yeni gelişmeler olduğu iddialarını gündeme taşıdı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatları tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda incelemeler gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Havalimanımızın pist, apron, taksi yolu ve tüm altyapı imalatlarını tamamladık. Nisan ayının başından itibaren de deneme uçuşları başladı." şeklinde konuştu.

Tokat Havalimanı kapılarını uçuşlara açtı! İşte Tokat Havalimanı'nın özellikleri ve maliyeti

2017 yılında pist ve altyapı sorunları kapsamında, uçuş güvenliği gerekçesiyle hava trafiğine kapatılan Tokat Havalimanı, yenilenen pisti, modern sistemlerle donatılmış terminal binası ve kulesiyle bugün hizmete açıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistinin maliyeti 2.6 milyar TL'yi aştı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda inşası süren ikinci pistin altında kalacak tünelde yaşanan çatlakların telafisi için bir ihale daha gerçekleştirildi. 13 senedir tamamlanamayan pist için harcanan para, ihale tarihindeki rakamlarla 2.6 milyar TL'yi aştı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni ihale yapıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacak olan ikinci pist gündemden düşmüyor. Sabiha Gökçen'in 2'nci pisti için yeni bir ihale yapıldı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2'nci pistinde son durum ne?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist 7 senedir tartışılıyor. Pistin açılışında sürekli ertelemeler yapılıyor Bu Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti, iki bölüm şeklinde iki defa ihale edildi. 

Trabzon Havalimanı pist bakım çalışmaları ihalesi Haberi

Trabzon Havalimanı pist bakım çalışmaları ihalesi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına ilişkin soru önergesi sundu. 

Koronavirüs salgını sebebiyle tarifeli uçuşların durdurulduğu Trabzon Havalimanı’nda birkaç gün önce başlatılan pist bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin herhangi bir ihale ilanının olmadığını ileri süren Kaya, "Pistte başlatılan bakım ve onarım işinin bir firmaya ihalesiz olarak verildiği, ihalenin daha sonra yapılacağı iddia edilmektedir. Bu bilgi doğru mudur?" şeklinde konuştu.

Pistteki çalışmaları yerinde inceleyen Ahmet Kaya, "Devlet Hava Meydanları İşletmeleri bünyesinde faaliyet gösteren bu havalimanındaki bakım ve onarım işi ihale yapılmadan kime verilmiştir? İşi alan firma işin ehli bir firma mıdır? İhalesi yapılmadan bir işi nasıl almıştır?

Böyle bir uygulama hangi kanunda var? Şu an burada çalışan firma bu...