22 / 05 / 2024

Trabzon Mumhaneönü Meydanı

Trabzon Mumhaneönü Meydanı

TRABZON Mimarlar Odası, Mumhaneönü Meydanı’ndan Yenicuma Mahallesi yönüne doğru yapılması planlanan trafik yolunun büyük bir tahrifata neden olacağını belirterek “Bu asırlık alanlarla ilgili yolprojesi tekrar gözden geçirilmelidir.” dedi.

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Bakan Adil Karaismailoğlu o tarihi açıkladı! Dünyanın en özel havalimanlarından biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Dünyanın en özel havalimanlarından bir tanesi olacak." diye konuştu.

Altın meydan okumaya geliyor! Kimse bu rakamları tahmin bile etmemişti! Bakın altın ne kadar olacak!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten altın fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Son günlerde düşüşe geçen altın fiyatları haftaya hızlı girdi. Altın meydan okumaya geliyor! Kimse bu rakamları tahmin bile etmemişti! Bakın altın ne kadar olacak!

Meydan Başakşehir'deki konut sayısı değişti! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Meydan Başakşehir projesinde konut satışı değişti. İşte Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir projesinin tüm detayları...

Trabzon Otogarı'nın ihalesi Haziran'da!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, katıldığı toplantıda Trabzon’a yapılması planlanan ve yapımı süren yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Dortmund Trabzon Meydanı açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Almanya'nın Dortmund kentindeki Trabzon Meydanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Trabzon Havalimanı'nın pisti onarılacak!

Türkiye'nin hava trafiği yönünden en önemli havalimanları arasında yer alan Trabzon HavalimanI'nın pisti onarılacak.

Trabzon Meydan Park 3. Etap 'ın ihalesi 12 Şubat'ta!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Meydan Park 3. Etap 'ın ihalesini 12 Şubat'ta gerçekleştirecek.

Arnavutköy Tayakadın, meydanına kavuşuyor!

Arnavutköy Belediyesi tarafından inşaatına devam edilen Tayakadın Meydan düzenleme çalışmalarının yüzde 70’lik kısmı tamamlandı.

İnşaat mühendislerinden Trabzon Havalimanı açıklaması!

İMO Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı, “Havalimanı Trabzon’a yeterli değil” diyerek Trabzon Havalimanı’nın mevcut durumu ve geleceğiyle ilgili ihtiyaçları belirlemek, çözüm önerilerini ve beklentilerini sunmak amacıyla önemli açıklamalarda bulundu. 

Trabzon Mumhaneönü Meydanı Haberi

Trabzon Mumhaneönü Meydanı

TRABZON Mimarlar Odası, Mumhaneönü Meydanı’ndan Yenicuma Mahallesi yönüne doğru yapılması planlanan trafik yolunun büyük bir tahribata neden olacağını açıkladı. TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Trabzon Şubesi adına dün yapılan yazılı açıklamada “Atatürk Alanı’nı yaya trafiğine kazandırıp övgü alan Belediyemizin sözünü ettiğimiz asırlık alanla ilgili yol projesini tekrar gözden geçireceğine olan ümidimizi korumak istiyoruz.” denildi.  Trabzon'u anlatan gezginlerin, Semerciler yokuşu ile Sekiz Direkli Hamam arasındaki bölgeyi Trabzon Çarşısı olarak belirttiklerinin ifade edildiği açıklamada bölgenin belli sokaklarında farklı ürünlerin satışının yapıldığı kaydedildi. Açıklamada şunlar ifade edildi:

BURASI TRABZON YAŞAM KÜLTÜRÜ MERKEZİDİR

Birçok meydanın motorlu araç trafiğinden arındırılarak yürüme alanına dönüştürüldüğü günümüzde bu bölge doğal hâli ite otomobil tehlikesi olmadan rahatça yürünülen ve alışveriş yapılan bir bölgedir. Semerciler yokuşundan başlayıp Sekiz Direkli Hamam ile sonlanan...