10 / 05 / 2024

trampa akdi

trampa akdi

Trampa akdi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi, diğer taraftan aynı şekilde başka bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi taahhüt etmesi karşılığında borçlandığı bir sözleşmedir...

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı 2024! Trampa nedir? 

Gayrimenkullerin takasında tapu harcı ödemeleri merak konusu oluyor. Peki gayrimenkullerin takasında tapu harcı nasıl ödenir? İşte tapu harcı 2024 detayları...

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kritik karar Merkez Bankası'ndan geldi. Alınan yeni kararla birlikte kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltildi.

Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Kredi kartı ve nakit avans faizleri tekrar arttı. 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,81’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11’e çıkarıldı. Ayrıca, nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57’ye yükseltildi.

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

Kredi kartlarına faiz zammı mı geliyor?

Kredi kartlarına faiz zammı gelebileceği belirtildi. Merkez Bankası piyasa beklentileri anketinde tahmin edildiği gibi politika faizi yüzde 8.50’den yüzde 17.50’ye yükseltirse, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı da yüzde 1.36’dan yüzde 2.15’e kadar çıkabileceği ifade edildi.

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Hizmet akdi nedir, hangi şartlarda oluşur?

Hizmet akdi nedir ve hangi şartlarda oluşur? çalışanlar tarafından sıkça sorulan sorulardan biridir. İşte hizmet akdi ile ilgili detaylar!

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Ölünceye kadar bakma akdi yapan taraflar ya da bakım alacaklısının mirasçıları sözleşmenin hangi durumlarda bozulabileceğini merak ediyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Tapu trampa işlemi, bir taşınmazın başkaca bir taşınmazla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Trampa Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trampa Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultangazi’de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Cemil Önemli ve Yusuf Ünal Önemli tarafından kuruldu.

Üsküdar'da 18.9 milyon TL'ye gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü 18 milyon 950 bin TL bedelle gayrimenkul karşılığı trampa ihalesi düzenliyor.

trampa akdi Haberi

trampa akdi


Trampa ile satış sözleşmesi, unsurları ve hukuki nitelikleri itibariyle birbirlerine benziyor. Ancak bu iki çeşit sözleşme arasında birtakım farklar da bulunuyor. Bu farkları şöyle açıklamak daha doğru olacaktır:


Trampa akdi; taraflardan birinin diğer tarafa bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi, diğer taraftan aynı şekilde başka bir veya birkaç şeyin teslim ve mülkiyetini geçirmeyi taahhüt etmesi karşılığında borçlandığı bir sözleşmedir.


Trampada malın karşılığı para değil, başka bir mal oluyor. Başka bir anlatımla trampa, malın malla değiştirilmesi anlamına geliyor. Bu hususta, trampa ile satım sözleşmesi arasındaki farkı ortaya çıkarıyor. Yani satım sözleşmesinde para vardır, trampada ise para yoktur.


Temlike konu olan her hak ve mal, trampanın da konusu oluyor. Trampa akdinde önemli olan husus, değerler arasındaki denkliğin sağlanmasıdır.


Trampadaki değerler arasındaki eşitsizlik, çoğu...