03 / 05 / 2024

Tüik Ekonomik güven endeksi Nisan

Tüik Ekonomik güven endeksi Nisan

Ekonomik güven endeksi, nisanda geçen aya göre yüzde 3,6 artarak 79,66'ya yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı nisan ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı.

TÜİK az önce açıkladı: İnşaat sektöründe güven...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalıp 103,5 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi de yine aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

İnşaat sektörüne güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksi'ne göre, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 oranında azalıp 113,3 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 oranında azaldı ve 88,6 değerini aldı. 

TÜİK açıkladı! İnşaat ve perakendede güven azaldı, hizmette yükseliş sürdü!

Güven endeksi, mart ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1,5 yükselirken, perakende ticaret sektöründe de yüzde 1, inşaat sektöründe yüzde 3,6 oranında düştü.

İnşaat sektöründe güven arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre ekonomik güven endeksi Aralık ayında 96,4 iken, Ocak ayında yüzde 3,1 oranında artış gösterdi ve 99,4 değerini aldı. Yine açıklanan rakamlara göre inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,3 oranında artarak 90,9 değerini aldı.

Ekonomik güven endeksi Kasım ayında 95,3 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre ekonomik güven endeksi, Kasım ayında aylık bazda yüzde 1,3 geriledi ve 95,3 değerini aldı.

Ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 1,2 artarak 96,5 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, ekonomik güven endeksi, Ekim ayında aylık bazda yüzde 1,2 artış göstererek, 96,5 değerini aldı.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...

Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 1,8 azalış göstererek, 99,3 değerini aldı.

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1,4 arttı!

Ekonomik güven endeksi 2021 yılının Eylül ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı ve 20 ay sonra yeniden 103,7 seviyesine geldi

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Tüik Ekonomik güven endeksi Nisan Haberi

Tüik Ekonomik güven endeksi Nisan

Buna göre, ekonomik güven endeksi, nisanda geçen aya göre yüzde 3,6 artarak 76,86'dan 79,66 değerine çıktı. Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici ve reel kesim (imalat sanayi) güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.



Tüketici güven endeksi, yüzde 1,5 artarak 65,35'e yükseldi. Reel kesim güven endeksi, bu dönemde yüzde 1,5 arttı. Mart ayında 101,2 olan endeks nisanda 102,7'e ulaştı.



Hizmet sektörü güven endeksi, yüzde 0,5 azalarak 100,53 değerine düştü. Perakende ticaret sektörü güven endeksi de nisanda geçen aya göre yüzde 1,2 azalarak 101,84'e geriledi. İnşaat sektörü güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,7 azalarak 81,16 değerine...