18 / 05 / 2024

tüik konut araştırmaları

tüik konut araştırmaları

Hızla artan Türkiye nüfusu ve artan konut ihtiyacı projelerin bir an önce masaya yatırılması gerektiği yönünde olduğunu gösteriyor.Nüfus ile konut dengesini uzmanlar değerlendirilerek önümüzdeki günlerde masaya yatırdı.

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Türkiye’de ortalama konut fiyatları ne kadar 2024?

Yeni bir ev almak isteyenler konut fiyatlarındaki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, Türkiye’de ortalama ev fiyatlarını paylaştı. İşte o paylaşım....

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim İlk Arsam kampanyasında kuralar çekildi ve hak sahipleri belirlendi. TOKİ’den arsa almaya hak kazanan vatandaşlar tapuların ne zaman verileceği ile ilgili araştırmalar yaparken, TOKİ’den yanıt geldi...

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

TÜİK senelik hizmet üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımladığı bilgiler ışığında  hizmet üretici endeksinin senelik olarak yüzde 71,81 seviyesinde yükseldiğini söyledi. Mart ve Nisan ayı araştırmalarıyla beraber bir evvelki senenin aynı ayına göre açıklamış olduğu bilgiler ise resmi sayfalarında paylaşıldı.

Akaryakıt alacaklar hemen bakın! İşte 16 Nisan Pazar güncel motorin, benzin ve LPG fiyatları!

Son dakika haberine göre, milyonlarca sürücü güncel akaryakıt fiyatlarını öğrenmek için araştırmalar yapıyor. BP, Opet, PO ve Total gibi markaların 16 Nisan 2023 tarihli fiyat listelerine göre, illere göre benzin, motorin ve LPG fiyatları değişkenlik gösteriyor.

İş Bankası durdu durdu bomba gibi bir kampanya patlattı! Tüm bankalar sus pus oldu!

Banka promosyon ödemeleri kapsamında araştırmalar devam ediyor. İş Bankası’ndan yeni kampanya haberi peş peşe geldi. Tüm müşteriler 19 Mart tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Ucuz et arayanlar tıklasın! Dana Kuşbaşı 99 TL! ESK Kırmızı Et fiyatları ne kadar? İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi…  

Vatandaşların et fiyatlarıyla ilgili araştırmaları devam ediyor. Çok sayıda kişi uyguna et almaya çalışıyor. Peki Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) Kırmızı Et fiyatları ne kadar? İşte 14 Şubat 2023 fiyat listesi…  

Böyle krediyi babanız bile vermez! İş Bankası para vanasını açtı: Başvurana anında yüksek tutarlı kredi müjdesi!

İş Bankası'ndan öyle bir faizsiz kredi kampanyası geldi ki herkes şubelere akın etti. Kefil şartı aranmadan yararlanabileceğiniz faizsiz kredi imkanı için detaylar merak konusu olurken hangi durumlarda sıfır faizli nakit avans verileceğine ilişkin araştırmalar başladı. İşte, İş Bankası faizsiz kredi

Satılık konut fiyatları ne oldu? Hangi ilde daha çok arttı? Kiralar ucuzladı mı? İşte yanıtları

Emlak piyasasının nabzını tutan sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğiyle satılık ve kiralık konut piyasasına ilişkin raporunu yayınladı.

Asgari ücret cebe girmeden buhar oldu! fark 20 bin liraya yaklaştı 

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi (BİSAM), 2022’nin paylaştığı son açlık-yoksulluk sınırı bilgilerini paylaştı. BİSAM'ın paylaşımı 8500 TL'lik asgari ücret oranı baz alındığında Yoksulluk sınırı ile asgari ücret arasındaki fark 20 bin liraya yaklaştı.

Konut fiyatları cep yakıyor! İşte Türkiye'nin en pahalı mahalleleri

Son dönemlerde konutlarda artan fiyatlar nedeniyle ortalama bir metrekareye sahip olan evlerin fiyatları bile uçtu. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'nin en pahalı 10 mahallesi açıklandı. İşte Türkiye'nin en pahalı 10 semti...

tüik konut araştırmaları Haberi

tüik konut araştırmaları

Türkiye'de her yıl artan nüfusla birlikte konut ihtiyacı da yükseliyor.Geçen yıl 630 bin nüfus artışına karşın, 600 bin konut üretildiğini belirten uzmanlar, 21 milyon adet konuta ihtiyaç olduğunu belirtiyor. 

Her yıl artan konut ihtiyacı ise 30 bin adet. 77 milyon nüfuslu Türkiye'de nüfusla birlikte konut ihtiyacı da artıyor. Yapı - Endüstri Merkezi'nde (YEM) düzenlenen "Pazarlama Argümanı Olarak Kullanılan Mimari Kavramlar" başlıklı panelde de masaya yatırılan konu hakkında KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik konut ile nüfus karşılaştırmalarını yaptı.




Ekonomi...